Hymyä huuleen – #einuuskalle – kampanja

Hymyä huuleen – #einuuskalle – kampanja

 

Tupakoivien nuorten määrä on ollut viime vuosina laskussa mutta nuorten nuuskan käyttö on valitettavasti samaan aikaan lisääntynyt.THL:n kouluterveyskysely 2017 mukaan 8.-9-luokkalaisista kanta-hämäläisistä pojista 7,6 % kertoo käyttävänsä nuuskaa päivittäin.

Hämeenlinnassa aiheeseen tartuttiin heti lukuvuoden 2018 alussa, syyskuussa. #einuuskalle- kampanja käynnistyi 3.9.18 Hämeenlinnan yläkouluilla. Syyskuun loppuun asti jatkuvan kampanjan tarkoituksena on ottaa puheeksi nuuskan käyttö yläkoululaisten kanssa. Puheeksi ottaminen aiheesta alkaa jo 7.luokkalaisten terveystarkastuksessa yhdessä koululaisen ja tämän huoltajan kanssa. Kampanjan alkamisesta tiedotettiin koteja myös Wilma-viestillä. Kampanjan tarkoituksena on antaa myös vanhemmille eväitä siihen, kuinka ottaa nuuskan käyttö puheeksi ja miten aihetta voi koululaisen kanssa käsitellä.

Kampanja käynnistää kouluilla Ankkuri-tiimin nuorisotyöntekijän nuuskan käytön ja sen vaikutuksia käsittelevän luento-kiertueen. Luennot kohdennetaan ensin kaikille kaupungin 7. luokkalaisille ja myöhemmässä vaiheessa aihetta käsitellään myös 8.-9- luokkalaisten ja 5.-6.luokkalaisten kanssa.

Kampanjan aikana aihe näkyy kouluilla monin eri tavoin ja kampanjan aikana avattiin myös verkkosivu, josta löytyy tietoa nuuskan käytön yleisyydestä ja käytön vaikutuksista. Sivulta on saatavilla tietoa myös nuuskan käytön lopettamiseen tarjolla olevasta tuesta.

#ei-nuuskalle-kampanja näkyy vahvasti myös Facebookissa ja Instagramissa.

#einuuskalle-kampanjaa ovat toteuttamassa Hämeenlinnan kaupungin kouluterveydenhuolto, A-klinikka,Ankkuri-tiimi,Hamk, Hämeenlinnan koulut ja Kanta-Hämeen Hengitys ry.

#einuuskalle #mitävastaat #sinäpäät #hymyähuuleen