Puolan elokuvaviikko aloittaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnalaiset pääsevät tänä syksynä ensimmäistä kertaa osallisiksi Puolan elokuvaviikon näytöksistä. Täällä nähdään 25.-26.10. kaksi uutta puolalaista elokuvaa: Pjotr Domalewskin kotimaassaan palkintoja kahminut Silent NIght/Cicha noc (2017) ja kansainväliseen maineeseen Ida -elokuvallaan nousseen Pawel Pawlikovskin Cold War/ZimnaWojna (2018).

Edellisestä avajaisnäytöksestä vastaa Kino Tavast ry Museo Militarian elokuvasalissa ja jälkimmäisestä elokuvateatteri Bio Rex. Puolan elokuvaviikon järjestävät Suomi -Puola Yhdistysten Liitto ja Puolan Helsingin suurlähetystö. Cold War tulee Bio Rexiin heidän omia kanaviaan pitkin. Kyseessä on Suomen ensi-ilta elokuvateattereissa.

Puola on ollut ja on edelleen merkittävä eurooppalainen elokuvamaa, vaikka Suomessa puolalaista elokuvaa nähdään vain harvoin elokuvateattereissa.