Tuoksuton elokuva-näytös 1.11.18 ja #tuoksutON-kampanja

Paikka: BioRex Verkatehdas Hämeenlinna, Paasikiventie 2.

Kustannukset: Elokuvalippujen hankinta omakustanteisesti lippuluukulta. Lippu 11 €/hlö. Ei ennakko-ilmoittautumista.

Tapahtuman ohjelma

Klo 17.00-17.30 Kanta-Hämeen Hengitys ry jakaa tietoa ja materiaalia tuoksuherkkyydestä, tuoksuttomien tuotteiden ja tapahtumien merkityksestä sekä tuoksuttoman viikon tavoitteista.

Klo 17.30-19.35 Tuoksuton elokuvanäytös: Olavi Virta.

Tuoksuton elokuvanäytös

Mahdollisuus nauttia kulttuurista, tulisi olla jokaisen oikeus. Kuitenkin monella tämä oikeus jää toteutumatta, sillä 10 – 40 prosenttia väestöstä kärsii tuoksuherkkyydestä. Tuoksuherkkyyden oireina esiintyy nenän vuotamista, ihon punottamista etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistusta, yskää, päänsärkyä, pahoinvointia, uupumusta, sydäntykytystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä. Monen allergiaa ja astmaa sairastavien oireet pahenevat erilaisista hajusteista ja tupakansavusta eivätkä he pysty osallistumaan yleisötapahtumiin, joissa erilaiset tuotteet tuoksuvat. Tuoksuttomuus on esteettömyyttä.

Tuoksuttomassa ja savuttomassa näytöksessä elokuvateatterin henkilökunta ja näytökseen tuleva yleisö eivät käytä tuoksuvaa kosmetiikkaa, hajuvettä, partavettä tai tuoksuvia hiusten viimeistelyaineita. Kukaan ei myöskään tupakoi välittömästi ennen näytöstä. Tuoksulliset leffaherkut; popcornit, snacksit, pähkinät ja hedelmät ovat tässä näytöksessä kiellettyjä. Muuta yleisöä informoidaan asiasta lipunoston yhteydessä.

Lisää hyvinvointia – vähennä tuoksukuormaa!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kanta-Hämeen Hengitys ry ja BioRex Verkatehdas Hämeenlinna.

Tapahtuma on osa Tuoksuttoman viikon (30.10. – 12.11.18) tapahtumia. Hengitysliiton tuoksutON-kampanja kannustaa jokaista meistä pohtimaan omaa tuoksujen käyttöä ja mukanaan kantamaansa tuoksukuormaa. Lisätietoja Hengitysliiton #tuoksutON-kampanjasta löytyy https://www.hengitysliitto.fi/fi/terveys-hyvinvointi/tuoksut-ja-tuoksuttomuus/tuoksuton-kampanja

Lisätietoja tapahtumasta: Kanta-Hämeen Hengitys ry toimisto@kanta-hameen-hengitys.fi tai 0400-164 021.