Vuoden vapaaehtoistoiminnan muotoa etsitään Hämeenlinnan seudulla

Hämeenlinnan seudun Vapaaehtoistoiminnan verkosto etsii hyviä vapaaehtoistoiminnan muotoja, joista yksi valitaan vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnaksi. Vuoden vapaaehtoistoiminnan valinnalla kunnioitetaan vapaaehtoistyölle omistettua Vapaaehtoisten päivää, joka on itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018.

Hämeenlinnan seudun vuoden 2018 vapaaehtoistoiminnan voittajan kriteerit ovat seuraavat: ”Tämä vapaaehtoistoiminnan muoto toteuttaa laadukasta ja toimivaa vapaaehtoistoimintaa Hämeenlinnan seudulla vuonna 2018. Vapaaehtoistoiminnan resurssit hyödynnetään tehokkaasti, minkä seurauksena toiminta edistää näkyvästi paikallista hyvinvointia.”

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa esille Hämeenlinnan seudulla tehtävää vapaaehtoistyötä, sen erilaisia muotoja ja mahdollisuuksia. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa mahdollisuuksia osallistumiseen ja kokemuksia oman tekemisen merkityksellisyydestä. Vapaaehtoistoiminnalla myös ehkäistään yksinäisyyttä ja luodaan uusia ystävyyssuhteita.

Vapaaehtoistoimintojen ehdokasasettelu alkaa maanantaina 26.11. ja se päättyy su 16.12. Vapaaehtoistoimintoja voi ehdottaa perusteluineen sähköisesti Kumppanuustalon nettisivuilla (www.hameenlinnankumppanuustalo.fi) olevan linkin kautta tai Kumppanuustalon kahviossa olevaan laatikkoon. Voittajan valitsee tuomaristo yleisön asettamien ehdokkaiden joukosta. Vuoden vapaaehtoistoiminta palkitaan maanantaina 28.1.2019 HAMK:n ja Tavastian järjestöpäivänä Visamäessä.

Vuoden 2018 Hämeenlinnan seudun vapaaehtoistoiminnan muodon valitsee tuomaristo, joka koostuu paikallisista toimijoista, vaikuttajista ja yksityishenkilöistä. Tuomaristoon kuuluvat kansalaisaktiivi Pentti Nyholm, Hattulan kunnanvaltuutettu Jiri Kattelus, opiskelija Jenny Tast, kuntalainen Antti Koskinen, Vikto ry:n vapaaehtoinen Maaret Rajala, Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Prabhakaran Ranjith Kumar, Hämeenlinnan vs. strategiapäällikkö Mira Sillanpää sekä Janakkalan sivistystoimen kehittämispäällikkö Jaana Koski.

Lisätietoja antaa verkoston puolesta Miika Peltonen
miika.peltonen(at)hameensetlementti.fi, puh. 050 513 3352