Kanta-Hämeen järjestötoiminta kootaan yhteen – maakunnallinen yhdistyskysely avattu

Tiesittekö, että Kanta-Hämeessä on rekisteröitynä yli 3 000 yhdistystä PRH:n tietojen mukaan? Kuinka monta yhdistystä niistä tiedätte tai osaisitte kertoa niiden toiminnasta ja merkityksestä?

Aivan. Emme mekään tunne yhdistyksistä kuin murto-osan, vaikka Hämeen Setlementin koordinoiman järjestöyhteistyön tehtävänä on tuoda esille yhdistysten tärkeää toimintaa niin alueen asukkaille kuin rahoittajille.

Olemme seuloneet yhdistysrekisterin (PRH) Kanta-Hämeeseen rekisteröidyt yhdistykset ja hakeneet niille yhteystiedot. Näin olemme saaneet kokoon yhteystiedot n. 1200 yhdistyksille. Näihin yhteystietoihin ja järjestöyhteistyömme verkostojen sekä uutiskirjeiden kautta olemme toimittaneet yhdistyksille tiedon toteuttamastamme maakunnallisesta kyselystä. Keräämämme yhteystiedot kattavat vain noin kolmanneksen alueen yhdistyksistä, jote

n markkinoimme kyselyä lisäksi mm. sosiaalisessa mediassa.

Tällainen kysely toteutetaan nyt 1. kertaa koko maakunnan laajuisena. Hämeenlinnan seudulla olemme toteuttaneet osana SILTA-yhteistyöverkoston toimintaa vastaavan kyselyn yhdistysten toimintatilastoista kolmena edellisenä vuonna.

Kyselyn avulla haluamme koota tietoa monipuolisesti ja mahdollisimman kattavasti siitä mitä yhdistykset tekevät. Tiedämme toki, että yhdistykset ovat eritt

äin tärkeä osa yhteiskuntaamme, mutta haluamme nostaa sitä uudella tavalla esille. Kyselyn tuloksista kokoamme infografiikkaa, jolla havainnollistamme toiminnan vaikuttavuutta niin kuntakohtaisesti, seudullisesti kuin koko Kanta-Hämeen osalta. Lyhyesti sanottuna haluamme lisätä yhdistysten tunnettuutta ja näkyvyyttä yhdistyskyselyn tuloksilla.

Kysely avattiin to 11.4.2019 ja siihen vastaaminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tähän mennessä (ma 15.4.2019) olemme saaneet kyselyyn 67 vastausta. Kysely on vastattavissa 10.5.2019 asti.
Linkki kyselyyn.


Lisätietoja:

Sara Löyttyjärvi                                                     050-5645991                              sara.loyttyjarvi@hameensetlementti.fi
Järjestöpäällikkö
Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö (Meidän Häme –hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö)

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö: https://www.meidanhame.fi/yhdistyksille/kanta-hameen-jarjestoyhteistyo/

Maakunnallinen yhdistyskysely-mainos