#einuuskalle-kampanja

Ei nuuskalle-kampanja käynnissä kouluissa

Hämeenlinnassa käynnistyy jo toistamiseen Ei nuuskalle -kampanja. Kampanjan tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori osaa vastata ei nuuskalle.

”Syksyllä 2018 panostimme koulujen 5.-9. luokkien oppilaisiin ja onnistuimme kampanjassa hyvin. Nyt jatkamme työtä kouluilla uusillakin kujeilla ja lisäksi paikalliset urheiluseurat ovat vahvasti mukana. Monta uutta kuviota on kehitelty yhdessä nuorten kanssa,” kertoo neuvola- ja koululääkäri Anu MähönenHämeenlinnan terveyspalveluista.

Kampanja on suunniteltu yhdessä kouluterveydenhuollon, yläkoulun oppilaiden, opettajien ja rehtoreiden, suun terveydenhuollon, A-klinikan, poliisin, Ammattiopisto Tavastian, Kanta-Hämeen Hengitys ry:n, urheiluseurojen ja nuorisotyön kanssa.

Syyskuussa julkaistaan myös valtakunnallisen kouluterveyskyselyn tulokset, jossa on tietoa myös 8.-9.-luokkalaisten nuuskaamisesta.

Lisää tietoa #einuuskalle-sivultaInstagramista ja Tiktok-lyhytvideopalvelusta.