Kino Tavast ry:n tarjoaa katsottavaa syyskauden iltoihin

Kino Tavast ry:n tarjoaa katsottavaa syyskauden iltoihin

Kino Tavast ry:n syyskausi käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa ennätyksellisen laajalla ohjelmistolla, jolla on voimaa koskettaa, tarjota poikkeavia näkökulmia ja ottaa kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Valtaosa elokuvista esitetään maanantaisin ja tiistaisin.

Lipunmyyntikäytäntö muuttuu. Uutta on, että Bio Rex ei enää myy näytöksiin lippuja, vaan yhdistys on perustanut oman verkkokaupan ja hoitaa lipunmyynnin myös ovelta. Myös ohjelmistotiedot löytyvät vain Kino Tavastin verkkosivuilta. 


Esityskalenterista löytyy fiktioita, dokumentteja ja lyhytelokuvia monipuolisesti vuosilta 1928 – 2018. Kavin aluesarjan ja pohjoismaisen sarjan lisäksi järjestetään Hitusen hämyä -festivaali 25.-27.10. Hämeen linnassa (teemana historiallinen elokuva),  Menetys ja muisto -elokuvaviikko yhteistyössä Museo Militarian kanssa 18.-24.11. sekä näytöksiä koululaisille. Niin elokuvaviikolla kuin festivaalillakin on mukana taiteilija- ja asiantuntijavieraita. 

 

KAVIn aluesarja

Tiistaina 3.9. käynnistyvän jo perinteikkään Kavin aluesarjan teemana on tällä kertaa ystävyys ja rakkaus, ja sarjan elokuvissa edetään lapsuudesta vanhuuteen. Painopisteenä on anglo-amerikkalainen laatuelokuva, mistä esimerkkeinä mestarillinen vuoden 1993 filmatisointi lastenromaanista Salainen puutarha, 1960-luvun Lontooseen sijoittuva An Education, Hans Christian Andersenin satua mukailevan balettiteoksen ympärille rakennettu Punaiset kengät ja melodraaman suuri klassikko Tuuleen kirjoitettu. Kotimaista elokuvaa edustaa Matti Kassilan ohjaama ja Tauno Palon tähdittämä Tulipunainen kyyhkynen. Joka toinen tiistai järjestettävät seitsemän näytöstä ovat Bio Rexissä.

 

Kuukauden pohjoismainen elokuva

Pohjoismaisen elokuvan sarjassa on mukana elokuva jokaisesta Skandinavian maasta. Tematiikka vaihtelee Woman at Warin radikaalista ekoaktivismista Nuoren Astridin tulkitsemiin Astrid Lindgrenin kokemuksiin ajalta ennen maailmanmaineeseen nousemista. Nuori Astrid esitetään Bio Rexissä, muut kolme Museo Militarian elokuvasalissa.

 

Hitusen hämyä: Historia -festivaali

Järjestyksessään kolmas Hitusen hämyä -festivaali (25.-27.10.2019) on rakennettu historiallisten fiktioelokuvien ympärille – ensimmäistä kertaa Suomessa. Näytösten lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kolme asiantuntijaluentoa. Viikonloppu huipentuu elävän musiikin säestyksellä nähtävään mykkäelokuvaan.

 

Menetys ja muisto -elokuvaviikko 18.-24.11.

Marraskuussa järjestetään Museo Militarian Menetys ja muisto –näyttelyn oheisohjelmana  elokuvaviikko, jonka aikana esitetään sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. 

 

Puolan elokuvaviikko 21.10.

Puolan elokuvaviikon maakuntakiertueen elokuva on toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan sijoittuva Pardon

Lippujen ostaminen

Lippuja voi ostaa Kino Tavast ry:n  verkkokaupasta  ja ovelta käteisellä. Lipunmyynti verkossa loppuu puoli tuntia ennen näytöksen alkamista, sarjojen osalta siis 17.30. Ovelta lippuja voi ostaa Bio Rexin aulassa olevasta Kino Tavast ry:n myyntipisteestä klo 17.30 – 18.00 ja Museo Militarian elokuvasaliin aulasta klo 17.50 – 18.00. Hinnat ovat edelleen edulliset (pääosin 6 € tai 10 €).

Lue lisää toiminnasta ja näytöksistä.