Ajankohtaista tietoa kentältä – maakuntien järjestö 2.0 hankkeiden syyssatoa

Jokaisessa maakunnassa toimii järjestö 2.0 hanke. Maakunnalliset hankkeet käyvät vuoropuhelua alueensa maakunnan ja kuntien kanssa, tekevät järjestöjen työtä näkyväksi ja luovat yhteystyötä alueen toimijoiden kanssa. Tavoitteena on ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen alueellisesti. Hankkeet ovat osa Järjestöt mukana muutosta avustusohjelmaa, jota koordinoi Soste ry.

Hankkeiden työn tuloksena syntyy myös erilaisia julkaisuja. Tässä syksyn satoa omasta ja muista maakunnista. Linkit näihin julkaisuihin on lisätty myös tämän palvelun alasivulle Ajankohtaista järjestöyhteistyössä

Keski-Suomessa järjestöt ovat toteuttaneet yhdessä selvityksen: Järjestöjen palvelut sosiaalisen
hyvinvoinnin tuottamisessa. Selvitys palvelujärjestöjen asemasta, tulevaisuudesta ja kuntien kanssa tehtävästä hankintayhteistyöstä

Satakunnan yhteisökeskus on julkaissut Järjestöt ja työllistämisen tulevaisuus -julkaisun, joka tavoitteena on tarjota tietoa järjestöjen työ- ja toimintakykyä sekä työllistymistä edistävän toiminnan tueksi.

Kaipaatko neuvoja, miten esimerkiksi järjestösi vapaaehtoistyötä voisi kehittää? Tai haluatko pohtia tarkemmin uuden toimintakauden suunnitelmia? Etelä-Karjalassa koottu Kehittämisideoita järjestötyön tueksi  -työkirja antaa sinulle vinkkejä ja ideoita merkittävän työsi tueksi.

Pohjois-Pohjanmaan kuntien kanssa tehtävästä järjestöyhteistyöstä on koottu raportti, joka kuvaa sitä työtä ja kehittämistä, jota on saatu aikaan kunta-järjestöyhteistyössä viimeisen kahden vuoden aikana.

Oman maakuntamme Kanta-Hämeen Järjestökartta antaa kuvaa Kanta-Hämeen yhdistyksistä, seuroista ja järjestöistä, sekä niiden toimialoista, toiminnan sisällöstä, toteuttajista ja rahoituksesta. Lisäksi tavoitteena on luoda käsitystä järjestötoiminnan vaikuttavuudesta ja tulevaisuudesta. 

Antoisia lukuhetkiä!