Menetys ja muisto -elokuvaviikon ohjelma ilmaista

Menetys ja muisto -elokuvaviikon ohjelma ilmaista

Kino Tavast ry:n ja Museo Militarian järjestämän Menetys ja muisto -elokuvaviikon (18.-24.11.) ohjelmaan on vapaa pääsy. Viikko järjestetään Museon Menetys ja Muisto -näyttelyn oheisohjelmana ja sen tarkoituksena on valottaa elokuvakerronnan avulla sotakokemuksia ja erityisesti niistä selviytymistä. Lasten ja naisten kohtalot on huomioitu ohjelmistossa.

Viikon aikana esitetään kaksitoista elokuvaa, muun muassa Tarkovskin klssikko Ei paluuta ja Mikko Niskasen  Pojat ja Sissit. Uusimmat elokuvat ovat ranskalais-saksalainen Frantz ja virolais-suomalainen 1944.

Näytöksissä on paikalla myös elokuvien tekijöitä ja esiintyjiä kattava joukko. Viikon avaa tänään maanantaina dosentti VTT Jari Sedergren klo 17.30 Museo Militariassa luennollaan Sodasta toipumisen teema kotimaisissa dokumentti- ja fiktioelokuvissa.

Viikon ohjelma löytyy täältä.

Elokuvien kritiikkejä ja muuta ajankohtaista voi lukea kotisivultamme.