Kino Tavastin elokuvavuosi päättyy ilmaisiin lyhytelokuviin ti 17.12. Kumppanuustalolla

Kino Tavast ry:n ennätyksellisen runsas elokuvavuosi päättyy ilmaisiin lyhytelokuviin Kumppanuustalolla tiistaina 17.12. klo 16.45 – 20.10. Tapahtuma on osa kansainvälisen lyhytelokuvapäivän viettoa.

Lyhytelokuvatapahtumassa ohjelmaa lapsille ja aikuisille

Klo 16.45 – 17.21 animaatioelokuvia lapsille (yli 4-vuotiaille)
Klo 17.30 – 19.00 kotimaisia lyhytelokuvia (K12)
Klo 19.10 – 20.10 ruotsalaisia lyhytelokuvia (K16)

Me hämeenlinnalaiset otamme pienen varaslähdön, sillä varsinaista lyhytelokuvapäivää vietetään vasta vuoden lyhimpänä ja pimeimpänä päivänä 21.12. Ranskasta alkuisin olevaa päivää vietetään viidessätoista maassa ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville. Suomessa päivä järjestetään 7. kertaa. Kino Tavast ry on ollut mukana vuodesta 2016 eli nyt neljännen kerran.

Tapahtuman valtakunnalliset tuottajat ovat Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Ylen lyhytelokuvapäivä 21.12. jatkuu Areenassa

Yle Teema osallistuu lyhytelokuvan juhlintaan 21.12. omalla kolmen tunnin ohjelmistolla, joka jakautuu kolmeen näytökseen. Ensimmäisen näytöksen teema on kommunikoinnin vaikeus: Wave, Tulipalo Pahvikaupungissa,  LimboKuuntelen ja Onko sulla nälkä?

Toisessa näytöksessä autoillaan ja ollaan matkalla: Untitled (burned rubber on asphalt, 2018) Ruotsalainen liikennekaaos, Weekends  ja All inclusive täysihoito -dokumentti.

Kolmannessa näytöksessä haastetaan ihmisenä oloa: Kissanpäivät (Neko no hi), All inclusiveJuck ja  She-pack.

Lisästiedot http://lyhytelokuvapaiva.fi/lyhytelokuvapaiva-ylella