Turvakuukauden terveiset järjestöyhteistyöstä

Setlementtiliitossa huhtikuu on turva-teemakuukausi.

Hämeen Setlementin järjestöyhteistyössä olemme halunneet tuoda esiin järjestöjen tekemää työtä ja niissä tapahtuvia muutoksia poikkeusaikana. Muuttuneessa tilanteessa useat kantahämäläiset yhdistykset ovat kyenneet hienosti muuttamaan toimintaansa siirtymällä verkkoon ja ottaen uusia toimintatapoja käyttöön. Näin on pystytty tukemaan ja vahvistamaan ihmisten turvallisuuden tunnetta. Näitä toimintoja kootaan meidanhame.fi sivuille: https://www.meidanhame.fi/tukea/

Järjestöyhteistyön tiimissä on koottu seudullisia tilannekuvatietoja yhteen koko Kanta-Hämeen osalta. Niistä on tiedotettu eteenpäin Kanta-Hämeen turvallisuusfoorumille, alueen kansanedustajille sekä kuntiin kirjaamojen ja järjestöyhdyshenkilöiden kautta. Tässä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa on tärkeää, että tunnistetaan myös järjestöjen toiminnassa ja palveluissa tapahtuvat muutokset ja mahdolliset hiljaiset signaalit ja haasteet. Poikkeusaikanakin on tärkeä viedä yhdessä asioita eteenpäin, jotta tiedolla johtaminen voi tulevaisuudessa vahvistua ja voidaan entistä tiiviimmin olla osa yhteiskunnan turvaverkkoa järjestöjen osalta.

Järjestökartasta voit vielä käydä katsomassa kuinka laajaa työtä järjestöt tekevät ja miten laajaan joukkoon järjestöt vaikuttavat. Keväällä julkaistaan päivitetty järjestökartta, mutta viime vuoden karttaan pääset tästä

Yhdessä vahvistamme turvallisuutta.

Turvallista vappuviikkoa!

Terveisin Setlementin järjestöyhteistyön tiimi