Vuoden 2020 vapaaehtoistoiminnan muotona palkittiin akuutti arkiapu -palvelu

 

Hämeenlinnan seudun vapaaehtoistoiminnan verkosto palkitsee kuudennen kerran vuoden vapaaehtoistoiminnan muodon Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan seudulla. Tuomaristo valitsi yleisön ehdotusten joukosta palkittavaksi tarpeeseen kehitetyn Akuutti Arkiapu -palvelun. Ehdotuksen saatteessa kehuttiin nopealla aikataululla tehtyä kehitystyötä sekä palvelussa työskennelleitä mukavia ja auttamisvalmiita vapaaehtoisia.

Paikallisista toimijoista, vaikuttajista sekä yksityishenkilöistä koottu tuomaristo perusteli valintaa muun muassa seuraavasti:

”Mielestäni moisen palvelun kyhääminen hetkessä uuden maailmantilanteen edessä oli enemmän kuin sydämellinen juttu ja todella edisti paikallisten hyvinvointia. ”

”Nopeasti syntynyt apu kriittiseen tilanteeseen, matalan kynnyksen toimintaa, ei byrokraattista, tasapuolinen apu sitä tarvitseville.”

”Loistava esimerkki kriisiajan nopeasta organisoitumisesta todella tärkeän asian vuoksi.”

Voittaja julkaistiin ja palkittiin järjestöpäivässä torstaina 28.1.2021.
Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Youtuben kautta: https://www.youtube.com/watch?v=VNv3crgRU0s&feature=youtu.be

Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet Suomen Punaisen Ristin Hauhon osaston vapaaehtoistoiminta, Luetaan yhdessä -toiminta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistyksen vertaisryhmät, VIKTO ry, sekä Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat.

Hämeenlinnan alueelle perustettiin vapaaehtoistoiminnan verkosto vuonna 2015. Verkostoon kuuluu eri toimijoita, jotka työskentelevät vapaaehtoistoiminnan parissa. Tarkoituksena on yhtenäistää vapaaehtoistoiminnan peruskoulutusta ja jakaa koulutusvastuuta, lisätä vapaaehtoisten täydennys- ja jatkokoulutusmahdollisuuksia, suunnitella ja järjestää yhteisiä tapahtumia, lisätä vapaaehtoistoiminnan tunnettuutta paikallisesti sekä mahdollistaa vertaistukimaista pohdintaa vapaaehtoistoiminnan koordinoimiseen liittyen.

 

Lisätietoa:

Laura Kujala
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Hämeen Setlementti ry
050 340 0134

Terhi Tikkala
Tukihenkilötoiminnan ohjaaja
Hämeenlinnan Kaupunki
040 707 2046