SOTE-yhdistyksiä haetaan mukaan Hämeenlinnan OLKA®-toimintaan

 

 

 

 

 

Olisiko yhdistyksesi kiinnostunut tulemaan mukaan OLKA-toimintaan?

Tarjoamme yhdistyksille pääsyä Kanta-Hämeen Keskussairaalaan lähemmäksi asiakkaita ja tavoittaa ihmiset aiemmin heidän hoitopolullaan. Yhdistyksillä on myös mahdollisuus esitellä toimintaansa siellä, missä ihmiset ovat. OLKA tarjoaa monipuolisuutta yhdistyksen vapaaehtoistehtäviin ja mahdollistaa yhdistysten tasavertaisen osallistumisen. Osana järjestöyhteistyötä, OLKA parantaa yhdistysten välistä yhteistyötä sekä viestii ja markkinoi positiivisesti yhdistyksien toiminnasta.

OLKAn tarkoitus on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Vapaaehtoiset saavat mahdollisuuden auttaa, uusia ystäviä sekä hyvän tekemisen myötä hyvinvointia myös itselleen. Lisäksi OLKA antaa sairaalan työntekijöille tietoa ja tarjoaa yhdistyksille tavan toimia sairaalassa lähellä asiakasta.

Ota yhteyttä OLKA-koordinaattori Miika Peltoseen ja kysy lisää tai sovi oma esittelyaika yhdistyksellesi! Tulemme mielellämme kertomaan OLKA-toiminnasta tarkemmin ja suunnittelemaan yhdistystänne palvelevaa yhteistyötä tarpeenne huomioiden.

Hämeenlinnan OLKAn palvelutarjottimeen kuuluvat OIVA-tietopalvelu, Vapaaehtoinen ILONA-palvelu ja TOIVO-tukipalvelu. Ensimmäisenä käyttöön otetaan OIVA-tietopalvelu, joka sisältää muun muassa fyysisen OLKA-pisteen Kanta-Hämeen Keskussairaalan aulassa. Pisteellä yhdistykset voivat pitää teemapäiviä toimintaansa tai ajankohtaiseen teemaan liittyen. Yhdistykset voivat varata teemapäiviä sähköisen varauskalenterin kautta, joka julkaistaan OLKA Hämeenlinnan nettisivuilla lähiaikoina. OLKA-pisteen avajaisia vietetään syksyllä 2021.

Kevyitä vapaaehtoistehtäviä (esim. aula-avustaja, juttukaveri, leikkikaveri) sisältävä ILONA-palvelu käynnistyy keväällä 2022 uusien vapaaehtoisten koulutuksella. TOIVO-tukipalvelu (vertaistukijat ja saattohoidon tukihenkilöt) käynnistyy syksyllä 2022 uusien vertaistukijoiden kouluttamisella.

Hämeenlinnassa toimintaa toteutetaan Hämeen Setlementin ja Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin yhteistyönä. Hanke on kolmevuotinen ja sen rahoittaa STEA. OLKA tuo koordinoidun järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan Kanta-Hämeen Keskussairaalaan. OLKA on HUSin ja EJY ry:n kehittämä valtakunnallinen toimintamalli, joka luo yhteistyön edellytyksiä sairaalan ja yhdistyksien välille sekä koordinoi yhteistyön sujumista.

Voit tutustua valtakunnalliseen toimintamalliin osoitteessa www.olkatoiminta.fi ja www.vertaistalo.fi.

Voit tutustua lisää Hämeenlinnan OLKA-toimintaan osoitteessa www.meidanhame.fi/yhteistyo/olka. Ota meidät seurantaan myös somessa www.facebook.com/OLKAHML ja www.instagram.com/olkahameenlinna. OLKA Hämeenlinnan uutiskirjeen pääset tilaamaan tästä.

Tervetuloa mukaan!

Yhteydenotot: 

Miika Peltonen, miika.peltonen@hameensetlementti.fi, p. 050 553 3033

Asiasanat

OLKA-toiminta, OLKA Hämeenlinna, järjestöyhteistyö, Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiiri, OLKA,