Kino Tavastin syksyn elokuvakurssit etänä ja hybridinä

Kino Tavastin syksyn elokuvakurssit etänä ja hybridinä

Kino Tavast järjestää tänä syksynä kaksi elokuvakurssia. Uudentyyppinen Aasialaisen elokuvan kurssi  kehittää elokuvan lukutaitoa. Se on tarkoitettu katsojille ja niille, jotka haluavat lisätietoa aasialaisesta elokuvakulttuurista, sen universaalista ja toisaalta kulttuurisidonnaisesta kielestä. Kurssin luennoitsijoina toimivat Ciné Aasia -festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen, Bollywood-elokuvasta kertova Irene Wai Lwin Moe ja Taneli Hiltunen.

Kurssin aikana katsotaan itsenäisesti 4 – 5 elokuvaa, joiden hankkimiseen ohjeistetaan. Kurssi myös päättyy yhteiseen elokuvakokemukseen BIo Rexissä (17.11.). Kurssi järjestetään lauantaisin klo 13 – 17 lokakuussa. Aasialaisen elokuvan kurssi on hybridikurssi, kaksi ensimmäistä osiota ovat lähiopetusta väljässä tilassa ja kaksi viimeistä etäopetusta helppokäyttöisen Zoom-palvelun kautta. Ilmoittautua voi myös vain etä- tai lähiosioon.

Elokuvakäsikirjoittamisen pajassa kirjoitetaan oman idean pohjalta lyhytelokuvan käsikirjoitus. Palautetta harjoituksista ja käsikirjoituksesta saa sekä muilta kurssilaisilta että ohjaaja Petra Forsténilta. Kurssi alkaa pe 5.11. ja päättyy 4.12. Kokoontumiset pe ja la joka toinen viikko etänä Zoomin kautta, joten osallistumaan pääsee asuipa missä tahansa.

Molempien kurssien lisätiedot Kino Tavastin blogista.

Paikat varataan ja maksetaan 30.9. mennessä Kino Tavastin verkkokaupasta.

Asiasanat

elokuvat, työpajat, kurssit,