Elokuva Ki-duk Kim, Viisi vuodenaikaa (Etelä-Korea 2003)

18.09.2018 klo 18:00 - 19:50 / Harrasteryhmä, Muu, Virkistys / Kino Tavast ry

Kavin aluesarjaan kuuluva elokuva Viisi vuodenaikaa on harmoniseen miljööseen sijoitettu tarina pojan ja miehen sisäisestä kasvusta. Varaa laatuaikaa itsellesi ja istahda katsomoon kokemaan ihmeellinen elämys yhdessä muiden kanssa.

Pieni luostarin oppipoika kiusaa eläimiä asettamalla niille kiven taakaksi. Kasvattajamunkki tekee oppipojalleen saman: sitoo yöllä pojan selkään suuren kiven, jotta tämä ymmärtäisi, että kaikella on seurauksensa. Jos eläimet kuolisivat, poika joutuisi kantamaan kiveä sydämessään loppuelämänsä.

Tapahtumat keskittyvät syrjäisellä vuoristojärvellä kelluvaan temppeliin. Rannassa olevasta kuvioportista kuljetaan luostariin tai päinvastoin muuhun maailmaan. Munkki ja hänen huostaansa uskottu oppipoika tapaavat muita vain harvoin.

Viisi vuodenaikaa kuvaa pojan kasvamista lapsesta teini-ikään ja rakastuneesta nuorukaisesta aikuiseksi mieheksi. Ihmisen fyysinen ja moraalinen kehitys limittyvät Kimin elokuvassa vuodenaikojen vaihtumiseen. Viides vuodenaika on uusi kevät, jossa uinuneet vaistot ja halut heräävät jälleen henkiin.

Korealainen buddhalaisuus visualisoituu luonnon kauneutena ja ankaraa itsekuria vaativina fyysisinä harjoituksina, joilla on oma salaperäinen kielensä. Myös ohjaaja näyttelee elokuvassa.

Viisi vuodenaikaa on päässyt BBC:n sadan maailman parhaan elokuvan listalle ja se on palkittu useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

KAVI: Ki-Duk Kim,VIISI VUODENAIKAA (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom/Fem årstider), Etelä-Korea 2003 • Jong-Ho Kim, Jae-Kyeong Seo, Young-min Kim, Yeo-Jin Ha • suom.tekstit/svenska texter • KAVI 35 mm • K11 • 105 min

Draama. Romantiikka.

Lisätiedot kinotavast.net

Osoitteet

  • BIo Rex

    Bio Rex Verkatehdas, Hämeenlinna, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme

Kunta
Hämeenlinna

BIo Rex

Bio Rex Verkatehdas, Hämeenlinna, Suomi

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kerhot, kulttuuri ja taide, lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, nuoruus, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, uskonnot, kirkolliset tehtävät ja katsomukset, ympäristö, luonto ja eläimet

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Linkkejä

Kino Tavast ry:n verkkosivu

Facebook

Hinta

Liput 5 € Bio Rexistä tai Bio Rexin verkkokaupasta.

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Pysäköintimahdollisuus

Ilmoittautumistiedot

Tapahtuma on avoin kaikille ikärajaehdot täyttäville pääsylipun maksaville katsojille. Liput hankitaan Bio Rexistä.