Leiriohjaajaksi lasten ja perheiden leiritoimintaan

27.07.2022 klo 14:20 - 31.05.2023 klo 00:00 / Harrasteryhmä, Muu, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä, Virkistys, Yksilöllinen tuki / Parasta Lapsille ry

 

 

Etsimme toimeliaita, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja perheiden leiritoimintaan!

Parasta Lapsille ry tekee ennalta ehkäisevää lastensuojelutyötä valtakunnallisesti ympäri vuoden toteutettavan leiritoiminnan keinoin. Tavoitteenamme on tuottaa iloa lapsille ja lapsiperheille sekä lisätä niin lasten kuin perheiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tuoden samalla jaksamista arkeen. Toimintaamme hakevat perheet valitaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. 

Leiriohjaajan tehtävä Parasta Lapsille -järjestössä sopii täysi-ikäiselle vapaaehtoiselle tai opiskelijalle, joka haluaa toimia lasten tai lapsiperheiden kanssa, oppia lisää yksilön ja ryhmänohjaustaitoja sekä eri ikäryhmille sopivan toiminnan suunnittelua ja toteutusta. 

Leiriohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen. Tärkeää on aito kiinnostus lasten ja perheiden kanssa toimimiseen Parasta Lapsille järjestön arvojen ja turvallisuusohjeistuksen mukaisesti. Omatoimisuudesta, heittäytymiskyvystä ja huumorintajusta on toiminnassa hyötyä! Leiritoiminnassa on aina hauskuuksia luvassa! Ohjaajamme ovat eri-ikäisiä, ja erilaisista työ- ja koulutustaustoista tulevia ihmisiä, jotka haluavat antaa omaa aikaansa ja osaamistaan lasten ja lapsiperheiden jaksamisen tueksi. 

Leiriohjaaja osallistuu leiriohjelman suunnitteluun ja ohjaamiseen yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä vietetään aikaa yhdessä: pelataan, leikitään ja ulkoillaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä, ohjata liikuntaleikkejä, askarrella, musisoida, nikkaroida, tehdä taidetta, saunoa ja paistaa makkaraa nuotiolla! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen juttelemaan tai kuuntelemaan vaikka satuja. Ohjaajana pääsee käyttämään omia vahvuuksia, osaamista ja innostusta. Millaista ohjelmaa sinä haluaisit ohjata lapsille?

Leiritoiminnassa pääsee kehittämään monipuolisia taitoja mm:

-ryhmänohjaustaitoja

-tiimityöskentelytaitoja

-organoisointi ja järjestelytaitoja

-luovuutta, kekseliäisyyttä ja järjestelytaitoja vaihtuvissa tilanteissa

-lasten ohjaamisen liittyviä taitoja muuttuvissa arjen tilanteissa ja toiminnallisissa tuokioissa

-vuorovaikutustaitoja, erilaisten ja eri-ikäisten lasten ja aikuisten kohtaamiseen liittyviä taitoja

-tilannetajua, ja kokonaisuuksien näkemiseen / hallintaan liittyviä taitoja

-lasten osallisuutta, nähdyksi ja kuulluksi tulemista edistäviä taitoja

Leiriohjaajan päätehtävä lastenleireillä on 7-13-vuotiaiden lasten yksilö- tai ryhmänohjaus ja monikulttuurisilla perheleireillä ohjaaja toimii myös lasten vanhempien kanssa järjestäen ohjaajatiimissä ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja vanhemmille. Ohjauskielenä toimii suomi.

Syksyisin ja keväisin järjestämme viikonloppuleirejä, joista yhteen leiriin kuuluu 3-5 viikonloppua (yksi viikonloppu pe-su). Leirikokonaisuuden viikonloput ajoittuvat yleensä eri kuukausille syys-joulukuussa. Viikonloput eivät ole peräkkäisinä viikonloppuina. Syksyisin järjestämme myös syyslomaleirin ja keväisin talvilomaleirin. Kesällä kaikki leirimme ovat 5 vuorokauden kesälomaleirejä.

Tarjoamme leiriohjaajillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täyshoidon leireillä sekä korvaamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Opiskelijat voivat suorittaa toiminnassamme työssäoppimisjakson soveltuvaan opintokokonaisuuteen tai projektiopintoja. Leiritoiminnassa harjoittelutunteja kertyy nopeasti. Kaikki leiriohjaajaksi hakevat henkilöt haastatellaan puhelimitse ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen.

 

Ota yhteyttä: info@parastalapsille.fi tai 050 407 8784 

Ilmoita kiinnostuksesi: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22 

www.parastalapsille.fi

Vaihtoehtoinen kuvaus eri kielellä

Koulutus- ja ohjauskielemme on suomi

Osoitteet

  • Parasta Lapsille ry Helsingin toimisto

    Vilppulantie 2

Toiminta-alue

Alue
Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa

Kunta
Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Järvenpää, Tampere, Akaa, Orivesi, Vantaa

Parasta Lapsille ry Helsingin toimisto

Vilppulantie 2

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kaveritoiminta, kerhot, lapsuus ja perhe-elämä, lomat ja leirit, matkat ja vierailut, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, muu, retkeily ja vaellus, sosiaali ja terveys, tapahtuma, vapaaehtoisuus, virkistys, ystävä- ja viriketoiminta

Asiasanat

kesäleirit, viikonloppuleirit, syyslomaleiri, talvilomaleiri, avoimet vapaaehtoistehtävät, vapaaehtoisuus, Parasta Lapsille ry, Aikaa ilolle, Aikaa yhdessä, ulkoilu ja pihapelit, ulkoilu, liikunta, retkeily, ulkoilu, sauna, uinti, leikki, askartelu, opiskelija, opiskelijaharjoittelu

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, asiakkaat, eläkeläiset, järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, kokemusasiantuntijat, kuntalaiset, maahanmuuttajat ja pakolaiset, miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, perheet, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Järjestetään kielillä

Suomi

Lisätiedot

Ota yhteyttä:

050 407 8784

info@parastalapsille.fi

Linkkejä

Parasta Lapsille ry

Vapaaehtoiseksi ilmoittautumislomake

Parasta Lapsille facebook

Parasta Lapsille Instagram

Tilan esteettömyys

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Tapahtuman kielet

Suomi

Ilmoittautumistiedot

info@parastalapsille.fi

050 407 8784

https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22