Ars-Häme ry

Ars-Häme ry perustettiin v. 1973 Forssassa Olavi Vaarulan ateljeessa ajamaan kantahämäläisten taiteilijoiden ammatillisia etuja. Yhdistysrekisteriin se merkittiin 25.11.1975 ja kotipaikaksi tuli Hämeenlinna.

Nyt yhdistys hallinnoi Hämeenlinnassa ja Riihimäellä kahta taiteilijoiden perustamaa työhuoneyhteisöä – Taidekasarmia ja Välittäjä kolmosta – joissa työskentelee n. 50 taiteilijaa edullisissa studioissa ja yhdistyksen järjestämät kulttuuritapahtumat, näyttelyt ja keskustelutilaisuudet saavuttavat yli 12 000 kävijää vuosittain. Tasokkaiden kesänäyttelyiden järjestäminen oman Verkatehtaalla sijaitsevan gallerian ja taidelainaamon lisäksi on tärkeä osa viime vuosien toimintaa. Yhdistys aloitti vuonna 2020 Hämeenlinnassa taiteilijaresidenssitoiminnan, joka perustuu taiteilijavaihtoon saksalaisen Künstlerhaus Lukasin kanssa.

Yhdistykseen kuuluu 93 kuvataiteilijaa Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Hyvinkäältä, Helsingistä, Forssasta, Lahdesta ja Tampereelta. Heistä 95 % kuuluu alansa valtakunnalliseen liittoon (TML, SKL, STG, Muu, VTL tai Ornamo).

 

GalleriaKONEessa uusi näyttely joka kuukausi.
Taidekasarmilla työskentelee yli 40 taiteen alan toimijaa.
Välittäjä 3 Riihimäellä on 9 taiteilijan tiivis työhuoneyhteisö.

 


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi

Toimiala

Ammattiin ja elinkeinoon liittyvät yhdistykset, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Kulttuurialanyhdistykset

Teemat

kulttuuri ja taide, messut ja näyttelyt, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys

Asiasanat

kuva- ja esitystaide, taidenäyttely, kuvataidenäyttelyt, kuvataide

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Osoite

    Paasikiventie 2, Hämeenlinna. Käynti Verkatehtaankujalta. avoinna ti-to 11-18, pe 11-17, la-su 11-15

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Osoite

Ars-Häme ry, GalleriaKONE & Taidelainaamo, Paasikiventie, Hämeenlinna, Suomi