Elonkierron Ystävät ry

Elonkierto on Jokioisilla sijaitseva kaikille avoin ja maksuton kotieläinpiha ja esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Kesäisin puistossa laiduntaa lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia ja kanoja. Kävijä pääsee tutustumaan harvinaisiin itäsuomalaisiin kyyttölehmiin ja vasikoihin. Viljelykset ja opastaulut johdattavat pellon maailmaan. Myös viljat, yrtit ja ketokukat kukoistavat Elonkierrossa.

Elonkierto on tärkeä ympäristökasvattaja. Siellä korostetaan kuluttajan ja maatalouden välistä suhdetta sekä kerrotaan ilmastonmuutoksesta ja sen merkityksestä maataloudelle. Lähistöllä sijaitsevat geenivarapuistot Wendlan puutarha, Ferrarian rinne, kartanonpuisto ja omenatarha linkittyvät upeasti Elonkiertoon.

Elonkierto on perustettu vuonna 1998 ja sitä on ylläpidetty vuoteen 2019 asti pääsääntöisesti Luonnonvarakeskuksen (Luke) varoilla. Puistossa käy vuosittain noin 20 000 kävijää.


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi, Ruotsi

Toimiala

Muu, Ammattiin ja elinkeinoon liittyvät yhdistykset, Harrasteyhdistykset, Luonto-, ympäristö- ja eläinsuojeluyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

elinkeinot ja talous

Asiasanat

Active NGOs, ajatusten vaihto, aina avoin, elämänkaari, elintarvikkeet, eettinen kuluttaminen, elinympäristö, eläinten hyvinvointi, elinikäinen oppiminen, Forssan seudun järjestösilta, globaalikysymykset, kestävä elämäntapa, kestävyys, sosiaalinen kestävä kehitys, kestävä kehitys, kotieläimet, hiilijalanjälki, ilmastonmuutos, ilmastovastuullisuus, itseoppiminen, luonto- ja eläinavusteisuus, luontokerhot, globaalikasvatus, kulttuuriympäristö, itsetunto, villiyrtit, luonnon monimuotoisuus, luonnonmateriaalit, hävikkiruoka, Forssan seudun järjestöyhteistyön tiimi, yhteisöllisyys, maanviljelijä, maanviljely, viljelypalsta, kulttuurihistoria, luontopolku, koiraharrastus

Kohderyhmä

jäsenet

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Ojaistentie 44

    Elonkierto Ojaistentie 44 31600 Jokioinen

Yhteystiedot

Kotikunta: Jokioinen
Sähköposti:
elonkierronystavat@elonkierto.fi
Puhelin: 050 547 4729

Lisätietoa verkossa

Elonkierto

Facebook
Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Ojaistentie 44

Ojaistentie 44, Jokioinen, Suomi

Henkilöt

Kurppa, Sirpa

Vanhempi asiantuntija

p. 0401426506
s. sirpa.kurppa@outlook.com