Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry Riihimäen seudun osasto

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys on kansanterveysjärjestö, jonka tarkoituksena on ehkäistä syöpää sekä tukea ja kuntouttaa syöpäpotilaita ja heidän läheisiään.

Neuvonta ja tuki
Olemme tukenasi silloin, kun syöpä koskettaa. Ota yhteyttä, jos epäilet syöpää, odotat diagnoosia tai olet jo saanut diagnoosin. Tarjoamme tukea ja palveluita hoitopolun eri välivaiheissa ja hoitojen jälkeen, kun on aika palata normaaliin elämään. Tukea saa niin kahden kesken kuin ryhmissä.

Terveyden edistäminen
Syövän ehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Sattumalla ja perintötekijöillä on vaikutusta syövän synnyssä. Voit kuitenkin vaikuttaa jaksamiseesi ja terveyteesi hyvillä elämäntavoilla.

Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta
Meiltä saat syöpään liittyvää tietoa, tukea ja neuvontaa. Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvonnasta saat tietoa myös yhdistyksen palveluista. Voit keskustella sairauden tuomasta uudesta elämäntilanteesta ja sairauteen liittyvistä asioista syöpään erikoistuneiden terveyden- ja sairaanhoitajiemme kanssa.

Tietoa syövästä
Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.

Vertaistuki
Saman kokenut osaa tietyissä tilanteissa auttaa parhaiten syöpään sairastuneita. Kuunteleva korva ja myötätunto voivat olla iso apu. Etelä-Suomen Syöpäyhdistys välittää vertaistukihenkilöitä ja järjestää erilaisia vertaistukiryhmiä sekä -tapaamisia.

Potilasoppaat ja -verkostot
Tarvitsetko asiallista ja helposti ymmärrettävää tietoa jostain tietystä syöpätaudista tai syövänhoidon erityskysymyksistä? Kaipaatko verkostoa, jossa voit keskustella omasta tai läheisesi sairaudesta?

Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen Riihimäen seudun osasto toimii yhdistyksen toimitiloissa os. Temppelikatu 7 A 1, 11100 Riihimäki (käynti sisäpihan puolelta). Samoissa tiloissa toimii myös Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvonta-asema, jossa neuvontahoitajalla on vastaanotto ajanvarauksella torstaisin ja perjantaisin. Neuvontahoitaja Marja Sarvi on tavoitettavissa puhelimitse numerosta 044 730 3305 ma-pe klo 9-15 ja sähköpostitse osoitteella marja.sarvi@essy.fi
Yhdistys järjestää Riihimäellä ensitietokursseja ja ensitietotunteja uusille syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen, kursseja pitkäaikaista, kroonista syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen sekä avoimia asiantuntijaluentoja.

Riihimäen seudun osasto avustaa neuvonta-aseman toiminnassa, kurssien ja tilaisuuksien järjestelyssä sekä järjestää monenlaista kerho- ja virkistystoimintaa. Liikuntaryhmiä lukuun ottamatta tilaisuudet ovat kaikille avoimia.


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Sairaus- ja potilasyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kuntoutus- ja hoitopalvelut, sairastaminen, sosiaali ja terveys, tukihenkilötoiminta, vertaistuki

Avainsanat

asiantuntija-apu, kuntoutus, läheiset, ohjaus ja neuvonta, syöpä, tukihenkilö, vertaistuki, neuvontahoitaja

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Osoitteet

  • Temppelikatu 7 A 1, 11130 Riihimäki (käynti sisäpihan puolelta)

Yhteystiedot

Kotikunta: Riihimäki, Hausjärvi, Loppi
Sähköposti:
leena.tauru@gmail.com

Lisätietoa verkossa

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme

Kunta
Riihimäki, Hausjärvi, Loppi

Temppelikatu 7 A 1, 11100 Riihimäki