Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry Hämeenlinnan seudun osasto

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys on kansanterveysjärjestö, jonka tarkoituksena on ehkäistä syöpää sekä tukea ja kuntouttaa syöpäpotilaita ja heidän läheisiään.

Neuvonta ja tuki
Olemme tukenasi silloin, kun syöpä koskettaa. Ota yhteyttä, jos epäilet syöpää, odotat diagnoosia tai olet jo saanut diagnoosin. Tarjoamme tukea ja palveluita hoitopolun eri välivaiheissa ja hoitojen jälkeen, kun on aika palata normaaliin elämään. Tukea saa niin kahden kesken kuin ryhmissä.

Terveyden edistäminen
Syövän ehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Sattumalla ja perintötekijöillä on vaikutusta syövän synnyssä. Voit kuitenkin vaikuttaa jaksamiseesi ja terveyteesi hyvillä elämäntavoilla.

Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta
Meiltä saat syöpään liittyvää tietoa, tukea ja neuvontaa. Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvonnasta saat tietoa myös yhdistyksen palveluista. Voit keskustella sairauden tuomasta uudesta elämäntilanteesta ja sairauteen liittyvistä asioista syöpään erikoistuneiden terveyden- ja sairaanhoitajiemme kanssa.

Tietoa syövästä
Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.

Vertaistuki
Saman kokenut osaa tietyissä tilanteissa auttaa parhaiten syöpään sairastuneita. Kuunteleva korva ja myötätunto voivat olla iso apu. Etelä-Suomen Syöpäyhdistys välittää vertaistukihenkilöitä ja järjestää erilaisia vertaistukiryhmiä sekä -tapaamisia.

Potilasoppaat ja -verkostot
Tarvitsetko asiallista ja helposti ymmärrettävää tietoa jostain tietystä syöpätaudista tai syövänhoidon erityskysymyksistä? Kaipaatko verkostoa, jossa voit keskustella omasta tai läheisesi sairaudesta?

Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen Hämeenlinnan seudun osasto toimii yhdistyksen toimitiloissa os. Palokunnankatu 10 D 26. Samoissa tiloissa toimii myös Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvonta-asema, jossa neuvontahoitajalla on vastaanotto ajanvarauksella torstaisin ja perjantaisin. Neuvontahoitaja Marja Sarvi on tavoitettavissa puhelimitse numerosta 044 730 3305 ma-pe klo 9-15 ja sähköpostitse osoitteella marja.sarvi@essy.fi
Yhdistys järjestää Hämeenlinnassa ensitietotunteja uusille syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen, ryhmiä pitkäaikaista, kroonista syöpää sairastaville, työikäisille syöpään sairatuneille, eläkeikäisille syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen, aivokasvainpotilaille sekä avoimia asiantuntijaluentoja.

Hämeenlinnan seudun osasto avustaa neuvonta-aseman toiminnassa, kurssien ja tilaisuuksien järjestelyssä sekä järjestää monenlaista kerho- ja virkistystoimintaa. Liikuntaryhmiä lukuun ottamatta tilaisuudet ovat kaikille avoimia.


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kuntoutus- ja hoitopalvelut, sairastaminen, sosiaali ja terveys, tukihenkilötoiminta, vertaistuki

Avainsanat

asiantuntija-apu, kuntoutus, syöpä, läheiset, neuvontahoitaja, ohjaus ja neuvonta, tukihenkilö, vertaistuki

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), vanhukset (80 v. - )

Osoitteet

  • Palokunnanakatu 10 D 26

    Palokunnankatu 10 D 26, 13100 Hämeenlinna

Yhteystiedot

Kotikunta: Helsinki
Sähköposti:
marja.sarvi@essy.fi
Puhelin: 044 730 3305

Lisätietoa verkossa

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme

Kunta
Hämeenlinna, Hattula, Janakkala, Tammela, Karkkila, Hyvinkää

Palokunnanakatu 10 D 26

Palokunnankatu 10, 13100 Hämeenlinna, Suomi