Museorautatieyhdistys ry

Museorautatieyhdistys ry on suomalaisen kaperaideperinteen ja rautatiehistorian säilyttämiseen keskittynyt aatteellinen yhteisö. Yhdistykseen kuuluu hieman yli 850 jäsentä eri puolilta Suomea ja ulkomailta. Yhdistyksen kaikki toiminta perustuu pääosin vapaaehtoiseen talkootyöhön.

Museorautatieyhdistys ylläpitää ja liikennöi 14 km mittaista kapearaiteista rautatietä Jokioisten ja Humppilan kuntien alueella. Rautatie on osa vuosina 1898-1974 liikennöinyttä Jokioisten rautatietä. Jokioisten Museorautatien näkyvin osa on kesällä liikennöivät höyryjunat, jolloin vierailijoillamme on mahdollisuus kokea entisajan matkustamisen tunnelma: kiireetön matkanteko, höyryveturin äänet ja tuoksut sekä matkustajavaunujen III luokan puiset penkit. Kesän liikennepäivien lisäksi ryhmillä on mahdollisuus tilata oma höyryjuna lumettomana aikana. Lisäksi kesäkautena matkailijoilla on mahdollisuus vuokrata resiinoita.

Jokioisten Museorautatielle on kerätty laaja kokoelma eri suomalaisilta kapearaiteisilta rautateiltä peräisin olevaa veturi- ja vaunukalustoa, johon vierailijat pääsevät tutustumaan sekä museojunaliikenteessä että Minkiön aseman näyttelyhallissa.

Museorautatie on harrastuksena mitä monipuolisin ja tarjoaa tekemistä kaikenikäisille. Museorautatiellä on toteutettu vuosien saatossa lukuisia isoja projekteja, joita esimerkiksi edustaa Hyvinkää-Karkkila -rautatien yli 100-vuotiaan matkustajavaunun täyskorjaus sekä Jokioisten rautatien höyryveturi numero 4:n täyskorjaus. Talkoita tehdään pääsasiassa viikonloppuisin ympäri vuoden. kesällä talkoot painottuvat junaliikennöintiin ja radan ja rakennusten kunnostukseen, talvikaudella taas työpanos keskittyy veturien ja vaunujen huoltoon ja kunnostukseen.

Yhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on yli 18-vuotiailta 26 € ja alle 18-vuotiailta 13 €. Yhdistyksen jäsenet pääsevät matkustamaan ilmaiseksi Museorautatien junilla.

 

 

 


Palvelemme kielillä

Suomi, Ruotsi, Saksa, Englanti, Venäjä

Toimiala

Muu, Harrasteyhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, matkat ja vierailut, messut ja näyttelyt, kulttuuri ja taide, perinteet, historia, sukuseurat, talkoot, teemapäivät ja -viikot

Asiasanat

ajanvietettä, kulttuurihistoria, lähihistoria, matkailu, matkailun kehittäminen, talkoot

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Kiipuntie 49, 31630 Minkiö

    Kiipuntie 49, Jokioinen, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Jokioinen
Sähköposti:
info@jokioistenmuseorautatie.fi
Puhelin: 040-5124599

Lisätietoa verkossa

Museorautatieyhdistys

Jokioisten Museorautatie

Jokioisten Museorautatie
Museorautatieyhdistys

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Kiipuntie 49, 31630 Minkiö

Kiipuntie 49, Jokioinen, Suomi