Elonkierto esittely- ja kotieläinpuisto

01.01.2021 - 31.12.2021 / Harrasteryhmä, Virkistys / Elonkierron Ystävät ry

Toimintaa järjestetään

Elonkierto on Jokioisilla sijaitseva kaikille avoin ja maksuton kotieläinpiha ja esittelypuisto, joka kertoo luonnonvarojen tutkimuksesta. Elonkierrossa voi oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön. Kesäisin puistossa laiduntaa lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia ja kanoja. Kävijä pääsee tutustumaan harvinaisiin itäsuomalaisiin kyyttölehmiin ja vasikoihin. Viljelykset ja opastaulut johdattavat pellon maailmaan. Myös viljat, yrtit ja ketokukat kukoistavat Elonkierrossa.

Elonkierto on tärkeä ympäristökasvattaja. Siellä korostetaan kuluttajan ja maatalouden välistä suhdetta sekä kerrotaan ilmastonmuutoksesta ja sen merkityksestä maataloudelle. Lähistöllä sijaitsevat geenivarapuistot Wendlan puutarha, Ferrarian rinne, kartanonpuisto ja omenatarha linkittyvät upeasti Elonkiertoon.

Elonkierto on perustettu vuonna 1998 ja sitä on ylläpidetty vuoteen 2019 asti pääsääntöisesti Luonnonvarakeskuksen (Luke) varoilla. Puistossa käy vuosittain noin 20 000 kävijää.

Jokioisten 4H-kerho pitää kesäisin Elonkierron makasiinissa kahvilaa, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita, jäätelöä ja leivonnaisia. Kahvilassa työskentelee vuosittain kymmenkunta nuorta. Huomioithan, että isommille ryhmille on hyvä varata kahvitus etukäteen. Kahvilan aukioloajat ja lisätietoja löydät täältä tai 4H-kerhon sivuilta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Jokioisten yhdistys on järjestänyt jo useana vuonna Luonnonvarakeskuksen kanssa puistossa kesäisin lapsille maksutonta luontokerhoa ja tiedeluontokoulua.

Elonkierrossa on järjestetty vuodesta 2014 asti syksyisin lasten maatalousnäyttely Mansikki, jossa mahdollisuus tehdä ja tuntea ihan itse; traktoria ajaen, ponilla ratsastaen, alpakkaan tutustuen tai nikkaroiden. Esillä ovat maaseudun mainiot maut lähiruokaa kunnioittaen ja seudun taitavat käsityöläiset. Maatilan monet työkoneet ovat ihasteltavana ihan läheltä.

Puistossa on järjestetty vuosien saatossa myös näytelmiä, taidenäyttelyitä, vesiensuojeluprojekteja, teemailtoja ja paljon muuta. Alueella sijaitsee myös Lounais-Hämeen Uranuksen observatorio.

Osoitteet

  • Ojaistentie 44 31600 Jokioinen

    Ojaistentie, Jokioinen, Suomi

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Ojaistentie 44 31600 Jokioinen

Ojaistentie, Jokioinen, Suomi

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, elinkeinot ja talous, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kuluttajuus, mielenterveys, osallisuus, perinteet, historia, sukuseurat, retkeily ja vaellus, teemapäivät ja -viikot, virkistys, ympäristö, luonto ja eläimet

Asiasanat

kestävä kehitys, elintarvikkeet, luonnon monimuotoisuus, ilmastovastuullisuus, maatalous, luonnonharrastus, kesäretki, lapset ja nuoret, retkeily, vesiretkeily, tähtitiede, kotieläinpiha, perinnekulttuuri, avoimia vapaaehtoistehtäviä

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, kaikille, kuntalaiset, perheet, veteraanit

Ikäryhmä

kaikenikäiset, leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Järjestetään kielillä

Englanti

Valtakunnallinen

Kyllä

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Pysäköintimahdollisuus

Tapahtuman kielet

Englanti