Anna aikaasi ilolle! Vapaaehtoisena ohjaajana lasten ja lapsiperheiden leiritoiminnassa

Suoritus ajankohta: 28.10.2022 / Haku päättyy: 31.12.2023 / ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Aikaa ilolle ja Aikaa yhdessä! Merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa! 

 

Tule mukaan leiriohjaajaksi! Lasten ja lapsiperheiden leiritoiminnassa pääset sekä kokemaan että tuottamaan iloa ja ikimuistoisia hetkiä! Etsimme toimeliaita, innostuneita, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n viikonloppuleireille.

Ketä etsimme? Leiriohjaajana olet lämmin, läsnä oleva, kuunteleva ja turvallinen aikuinen. Tärkeää on aito kiinnostus ja innostus lasten kanssa toimimiseen Parasta Lapsille järjestön arvojen mukaisesti. Omatoimisuudesta, heittäytymiskyvystä ja huumorintajusta on toiminnassa hyötyä!

Millaiseen toimintaan? Järjestämme ympärivuotisesti leiri- ja viikonlopputoimintaa, johon etsimme jatkuvasti uusia leiriohjaajia. Toimintaamme hakevat perheet valitaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Erityisen huomion kohteenamme ovat pienituloiset ja maahanmuuttajataustaiset perheet.

Kenen kanssa? Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen, voittoa tavoittelematon, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on vahvistaa lapsiperheiden arjessa jaksamista leiritoiminnan kautta. Toiminnan mahdollistavat toimintaan koulutettavat vapaaehtoiset ja opiskelijat yhdessä järjestön työntekijöiden kanssa. Ohjaajamme ovat eri-ikäisiä, ja erilaisista työ- ja koulutustaustoista tulevia ihmisiä, jotka haluavat antaa omaa aikaansa ja osaamistaan lasten ja lapsiperheiden jaksamisen tueksi.

Mitä siellä tehdään? Ohjaajan päätehtävä lastenleireillä on alle 12-vuotiaiden lasten yksilö- tai ryhmänohjaus viikonloppuleireillä. ”Aikaa Ilolle” ja ”Aikaa Yhdessä” -leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä vietetään aikaa yhdessä: pelataan, leikitään ja ulkoillaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä, ohjata liikuntaleikkejä, askarrella, musisoida, nikkaroida, tehdä taidetta, saunoa ja paistaa makkaraa nuotiolla! Välillä voidaan myös kokoontua yhteen juttelemaan tai kuuntelemaan vaikka satuja. Ohjaajana pääset käyttämään omia vahvuuksiasi, osaamistasi ja innostustasi. Millaista ohjelmaa sinä haluaisit ohjata?

Miten leirit ajoittuvat? Yhteen leiriin kuuluu 3-5 viikonloppua (yksi viikonloppu pe-su). Leirikokonaisuuden viikonloput ajoittuvat yleensä eri kuukausille syys-joulukuussa / tammi-toukokuussa. Viikonloput eivät ole peräkkäisinä viikonloppuina. Syksyisin järjestämme syyslomaleirin ja keväisin talvilomaleirin. Kesällä kaikki leirimme ovat 5 vuorokauden kesälomaleirejä.

Mitä minulle on tarjolla? Koulutamme kaikki leiriohjaajat. Ennen leirejä ohjaajat osallistuvat leiriohjaajien peruskoulutukseen (verkkokoulutus 6 h) sekä verkossa tapahtuvaan leirien suunnitteluun leirivastaavan ja muun ohjaajatiimin kanssa. Tarjoamme leiriohjaajillemme mahdollisuuksia lisäkoulutuksiin, täysihoidon leireillä sekä korvaamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Pyydettäessä koulutuksista ja leireille osallistumisesta saa erillisen todistuksen.

Miten minun on mahdollista kehittyä toiminnassa? Leiritoiminnassa ohjaaja oppii monipuolisesti taitoja eri-ikäisten lasten yksilöiden ja ryhmien parissa toimimiseen ja kommunikointiin, tiimityöhön, ongelmanratkaisuun, luontoympäristön hyödyntämiseen, leikkien, pelien ja eri menetelmien ohjaamiseen, ikäryhmän mukaisen toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä erilaisten lasten parissa toimimiseen. Leiritoiminnassa erilaiset organisointi- ja soveltamistaidot sekä tilannetaju ja kokonaisuuksien hahmottaminen kehittyvät ja luovuus pääsee kukoistamaan muuttuvissa arjen tilanteissa ja toiminnallisissa tuokioissa. Lisäksi pyrimme aina edistämään lasten osallisuutta, nähdyksi ja kuulluksi tulemista.

 

Kuulostiko kivalta ja kiinnostavalta? Toivottavasti kuulemme juuri sinusta!
Ilmianna itsesi mukaan iloiseen porukkaan ja merkitykselliseen toimintaan!

Ota yhteyttä ja kysy lisää:
info@parastalapsille.fi TAI 050 355 2540

Voit myös täyttää ja lähettää yhteystietolomakkeemme:
https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Helsinki, Oulu, Tampere, Pietarsaari, Nokia, Raahe, Hämeenlinna, Virrat, Riihimäki

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry
info@parastalapsille.fi
0503552540
Parasta Lapsille ry

Parasta Lapsille ry

Parasta Lapsille Facebook

Parasta Lapsille Instagram

Parasta Lapsille Blogi

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

  • Pysäköintimahdollisuus
  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

Aikaa ilolle, Aikaa yhdessä, Lasten leirit, leiri, perheleirit, viikonloppuleirit

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Kaikki leiriohjaajaksi hakevat henkilöt haastatellaan puhelimitse ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen. Tarkistamme ohjaajien rikosrekisteriotteet ennen leiriä. Koulutus- ja ohjauskielemme on suomi.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Koulutamme kaikki leiriohjaajat. Ennen leirejä ohjaajat osallistuvat leiriohjaajien peruskoulutukseen (verkkokoulutus 6 h) sekä verkossa tapahtuvaan leirien suunnitteluun leirivastaavan ja muun ohjaajatiimin kanssa. Tarjoamme leiriohjaajillemme mahdollisuuksia lisäkoulutuksiin, täysihoidon leireillä sekä korvaamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Pyydettäessä koulutuksista ja leireille osallistumisesta saa erillisen todistuksen.

Toimit osana ohjaajatiimiä, jota vetää palkattu ja tehtäväänsä koulutettu leirivastaava. Parasta Lapsille vapaaehtoistyön koordinaattorit ovat myös käytettävissäsi.