Anna aikaasi ilolle! Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi Näe hyvä mussa – leiritoimintaan syksyllä 2022!

Suoritus ajankohta: 19.4.2022 - 04.12.2022 / Haku päättyy: 4.12.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi Näe hyvä mussa-viikonloppuleireille! 

“Ne sano mulle, että mä olen ihana!“ 

Tervetuloa mukaan Näe hyvä mussa-leiriohjaajaksi lasten leireille syksyllä 2022! 

Ketä etsimme? Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n Näe hyvä mussa- lastenleireille.  

Millaiseen toimintaan? Näe hyvä mussa- toiminta pohjautuu positiiviseen pedagogiikkaan ja hyvän näkemisen kulttuuriin!  Ohjaajana lasten leirillä vastaat leiriohjelman suunnittelusta ja ohjaamisesta yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Lasten leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä yleensä liikutaan, pelataan, askarrellaan, leikitään ja ulkoillaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä ja paistaa makkaraa nuotiolla! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai antaa tilaa vapaalle leikille. Mitä sinä haluaisit ohjata lapsille?

Mitä siellä tehdään? Leireillä ohjaaja toimii  eri-ikäisten lasten kanssa, ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin, leiripedagogin ja leirijohtajan kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta. Leirillä touhutaan yhdessä monenlaista: pelataan, leikitään, ulkoillaan, askarrellaan ja tietenkin syödään 5 kertaa päivässä.

Kuka järjestää? Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. 

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirin suunnitteluun ja Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutukseen (6 h). Leiriohjelma suunnitellaan tiimin kanssa. Näe hyvä mussa – toimintaan tulevat ohjaajat käyvät myös perehdytysviikonlopun 5.-7.8.2022. Leirin ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille. 

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa rajat lapsille ja aikuisille. Leirillä osallistujat huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella perheiden leirillä on palkattu leirijohtaja ja leiripedagogi, jotka ovat leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoiseksi haluavan ammatilla ei ole vapaaehtoistyössämme merkitystä. Kaikilla ihmisillä on elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme.  

Vapaaehtoiseksi voit hakea, jos olet aidosti lasten ja perheiden hyvinvoinnista sekä heidän kanssaan toimimisesta kiinnostunut aikuinen henkilö, jonka oma elämäntilanne mahdollistaa yöleiritoimintaan osallistumisen ja yhdessä sovittuihin leireihin sitoutumisen.  

Vapaaehtoinen voi osallistua ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Korvaamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä leireillämme on suomi. Vapaaehtoinen ei voi tuoda leirille omia lapsiaan. 

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista. Leireille ja koulutuksiin osallistumisesta saa myös halutessaan todistuksen. Leireillä voit suorittaa opintopisteitä, kysy lisää Christinalta opintojen suorittamisesta järjestössämme (yhteystiedot alla). 

Vapaaehtoinen osallistuu yhden leirikokonaisuuden kaikkiin viikonloppuihin, viisi viikonloppua elo-joulukuussa.  

Kiinnostuitko? Jes, lisätietoja löytyy nettisivuiltamme! 

https://www.parastalapsille.fi/leirit/nae-hyva-mussa-leirit

https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi  

https://xn--nehyvmeiss-q5aef.fi/

Voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Christinaan: christina.nenonen@parastalapsille.fi tai puhelimella/Whatsapissa 050 407 8784 

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi tästä, ja otamme sinuun yhteyttä:  

https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22 

Toivottavasti kuulemme juuri sinusta!

Osoitteet

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme, Pirkanmaa

Kunta
Hämeenlinna, Riihimäki, Valkeakoski, Pälkäne, Lempäälä, Hyvinkää, Lahti, Mäntsälä, Padasjoki, Urjala, Loimaa, Somero, Akaa, Karkkila, Kuhmoinen, Virrat, Tampere, Janakkala

Kaupunginosa / Kylä
Turenki

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry
info@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry, Kanta-Häme

Parasta Lapsille ry

Ilmoittautumislinkki

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Asiasanat

Kanta-Häme, Lasten leirit, leiri, Parasta Lapsille ry, vapaaehtoistyö, vapaaehtoistyö lapset, Leiri-iloa, leirinohjaaja, Leiritoiminta, lapset ja perheet

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

kaikenikäiset, vauvat ja taaperot (0-2 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Ennen leirille osallistumista vapaaehtoinen toimittaa rikosrekisteriotteen ja osallistuu Aikaa ilolle-toimintaa varten ohjaajien peruskoulutukseen sekä Näe hyvä mussa -toimintaa varten lisäksi Näe hyvä mussa -ohjaajien koulutukseen 5.-7.8. Ohjaajat osallistuvat lisäksi ohjaajatiimin ja palkattujen työntekijöiden kanssa leirien suunnitteluun.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Keinussa ohjaajan kanssa Leirikeskus Koivuhaassa Haukiputaalla

Kykyä ohjata lapsia (yksilöä, pienryhmää tai ryhmää). Luotettavuutta ja vastuuntuntoisuutta. Rehellisyyttä ja turvallisuutta. Heittäytymis- ja toimeentarttumiskyvystä sekä innostuksesta lasten parissa toimimiseen on hyötyä työssä. Hyvä suomen kielen taito.

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Koulutus/koulutukset

Koulutuksen kesto (tunnit): 6

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen
  • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tähän tehtävään

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Ilmoittautuminen lomakkeen kautta on mahdollista 16 vuotta täyttäneille henkilöille. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Kaikki kentät ovat pakollisia.

Ilmoittautuminen päättyy 04.12.2022


arkipäivisin
arki-iltaisin
viikonloppuisin
ei rajoituksia

kertaluonteinen
1-2 kertaa viikossa
1-2 kertaa kuukaudessa
1-4 kertaa vuodessa
sopimuksen mukaan