Aikaa ilolle – Aikaa yhdessä! Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi lasten ja perheiden leiritoimintaan

Suoritus ajankohta: 29.7.2022 - 31.05.2023 / Haku päättyy: 31.5.2023 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Etsimme toimeliaita, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten ja perheiden viikonloppuleireille!

Uusimaa, Kanta-Häme, Pirkanmaa

Parasta Lapsille ry tekee ennalta ehkäisevää lastensuojelutyötä valtakunnallisesti ympäri vuoden toteutettavan leiritoiminnan keinoin. Tavoitteenamme on tuottaa iloa lapsille ja lapsiperheille sekä lisätä niin lasten kuin perheiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tuoden samalla jaksamista arkeen. Toimintaamme hakevat perheet valitaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. 

Leiriohjaajan tehtävä Parasta Lapsille -järjestössä sopii täysi-ikäiselle vapaaehtoiselle tai opiskelijalle, joka haluaa toimia lasten tai lapsiperheiden kanssa, oppia lisää yksilön ja ryhmänohjaustaitoja sekä eri ikäryhmille sopivan toiminnan suunnittelua ja toteutusta. 

Leiriohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen. Tärkeää on aito kiinnostus lasten ja perheiden kanssa toimimiseen Parasta Lapsille järjestön arvojen ja turvallisuusohjeistuksen mukaisesti. Omatoimisuudesta, heittäytymiskyvystä ja huumorintajusta on toiminnassa hyötyä! Leiritoiminnassa on aina hauskuuksia luvassa! Ohjaajamme ovat eri-ikäisiä, ja erilaisista työ- ja koulutustaustoista tulevia ihmisiä, jotka haluavat antaa omaa aikaansa ja osaamistaan lasten ja lapsiperheiden jaksamisen tueksi. 

Ohjaajan päätehtävä lastenleireillä on alle 12-vuotiaiden lasten yksilö- tai ryhmänohjaus ja monikulttuurisilla perheleireillä ohjaaja toimii myös lasten vanhempien kanssa ja järjestää ohjaajatiimissä ohjelmaa eri-ikäisille lapsille ja vanhemmille. Viikonloppuleireillä yhteen leiriin kuuluu 3-5 viikonloppua (yksi viikonloppu pe-su). Leirikokonaisuuden viikonloput ajoittuvat yleensä eri kuukausille syys-joulukuussa / tammi-toukokuussa. Viikonloput eivät ole peräkkäisinä viikonloppuina. Syksyisin järjestämme syyslomaleirin ja keväisin talvilomaleirin. Kesällä kaikki leirimme ovat 5 vuorokauden kesälomaleirejä.

Leiriohjaaja osallistuu leiriohjelman suunnitteluun ja ohjaamiseen yhdessä ohjaajatiimin ja leirivastaavan kanssa. Leirien ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin, mutta myös ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä vietetään aikaa yhdessä: pelataan, leikitään ja ulkoillaan. Mahdollista on myös esimerkiksi järjestää luontoretkiä, ohjata liikuntaleikkejä, askarrella, musisoida, nikkaroida, tehdä taidetta, saunoa ja paistaa makkaraa nuotiolla! Jatkuvasti ei tarvitse olla ohjelmaa, vaan välillä voidaan myös kokoontua yhteen juttelemaan tai kuuntelemaan vaikka satuja. Ohjaajana pääsee käyttämään omia vahvuuksia, osaamista ja innostusta. Millaista ohjelmaa sinä haluaisit ohjata lapsille?

Leiritoiminnassa ohjaaja oppii monipuolisesti taitoja eri-ikäisten lasten yksilöiden ja ryhmien parissa toimimiseen ja kommunikointiin, tiimityöhön, ongelmanratkaisuun, luontoympäristön hyödyntämiseen, leikkien, pelien ja eri menetelmien ohjaamiseen erilaisissa ryhmissä, ikäryhmän mukaisen toiminnan suunnitteluun ja ohjaamiseen sekä erilaisten lasten ja vanhempien parissa toimimiseen. Lastenleireillä ohjaat alakouluikäisten esimerkiksi 7-10 tai 8-12-vuotiaiden ryhmää.

 Tarjoamme leiriohjaajillemme mahdollisuuksia koulutuksiin, täyshoidon leireillä sekä korvaamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet matkakustannukset. Opiskelijat voivat suorittaa toiminnassamme työssäoppimisjakson soveltuvaan opintokokonaisuuteen tai projektiopintoja. Leiritoiminnassa harjoittelutunteja kertyy nopeasti. Koulutuksista ja matkoista ei koidu leiriohjaajalle kuluja tai mahdolliset kulut korvataan. Leirikeskuksissa opiskelijalle kuuluu 5 ruokaa päivässä. Halutessaan ohjaaja koulutuksista ja leireille osallistumisesta todistuksen. Kaikki leiriohjaajaksi hakevat henkilöt haastatellaan puhelimitse ja jokaisen tulee osallistua Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisten peruskoulutukseen.

 

Ota yhteyttä: info@parastalapsille.fi tai 050 407 8784

Ilmoita kiinnostuksesi: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22

 

Parasta Lapsille ry Helsingin toimisto

Vilppulantie 2, Helsinki, Suomi

Osoitteet

 • Parasta Lapsille ry Helsingin toimisto

  Vilppulantie 2, Helsinki, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme, Uusimaa, Pirkanmaa

Kunta
Hämeenlinna, Riihimäki, Valkeakoski, Pälkäne, Lempäälä, Hyvinkää, Lahti, Mäntsälä, Padasjoki, Urjala, Loimaa, Somero, Akaa, Karkkila, Kuhmoinen, Helsinki, Espoo, Vantaa

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry
info@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry,

Parasta Lapsille ry

Ilmoittautumislinkki

Parasta Lapsille facebook

Parasta Lapsille instagram

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Suorittamispaikan esteettömyys

 • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Asiasanat

Kanta-Häme, Lasten leirit, leiri, Parasta Lapsille ry, vapaaehtoistyö, vapaaehtoistyö lapset, tekemistä uusimaa, Pirkanmaa, vapaaehtoistehtäviä Pirkanmaa

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Ennen leirille osallistumista vapaaehtoinen toimittaa rikosrekisteriotteen ja osallistuu Aikaa ilolle-toimintaa varten ohjaajien peruskoulutukseen elokuussa sekä Näe hyvä mussa -toimintaa varten lisäksi Näe hyvä mussa -ohjaajien koulutukseen 6.-8.8. Ohjaajat osallistuvat lisäksi ohjaajatiimin ja palkattujen työntekijöiden kanssa leirien suunnitteluun.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Keinussa ohjaajan kanssa Leirikeskus Koivuhaassa Haukiputaalla

Kykyä ohjata lapsia (yksilöä, pienryhmää tai ryhmää). Luotettavuutta ja vastuuntuntoisuutta. Rehellisyyttä ja turvallisuutta. Heittäytymis- ja toimeentarttumiskyvystä sekä innostuksesta lasten parissa toimimiseen on hyötyä työssä.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki