Aikaa ilolle – Tule vapaaehtoiseksi ohjaajaksi lasten leiritoimintaan keväällä 2022!

Suoritus ajankohta: 15.11.2021 - 31.05.2022 / Haku päättyy: 31.5.2022 / ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus / Parasta Lapsille ry

Etsimme toimeen tarttuvia, luotettavia ja turvallisia aikuisia ohjaajiksi Parasta Lapsille ry:n lasten syysleireille Hauholle. Leireillä ohjaaja toimii eri-ikäisten lasten kanssa, suunnitellen ja ohjaten tavoitteellista ohjelmaa yhdessä ohjaajatiimin ja palkatun työntekijän kanssa. Parasta Lapsille -ohjaaja on innostunut ja kiinnostunut leiritoiminnasta sekä yksilön ja lapsiryhmän ohjaamisesta.

Parasta Lapsille ry on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tavoitteemme on vahvistaa lapsiperheiden arjen hyvinvointia lasten-, nuorten ja perheiden loma- ja viikonloppuleirejä järjestämällä. Leiriläiset valitaan toimintaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Ennen leiriä ohjaaja osallistuu leirien suunnittelutapaamisiin sekä käy Parasta Lapsille ry:n ohjaajien peruskoulutuksen. Lisäksi Näe hyvä mussa -ohjaajat osallistuvat kaksipäiväiseen Näe hyvä mussa -toiminnan koulutukseen.

Leiriohjelma suunnitellaan ja ohjataan ohjaajatiimin ja palkatun työntekijän (leirivastaava / leirijohtaja+ leiripedagogi) kanssa. Ohjelma perustuu leiriläisten toiveisiin ja tarpeisiin sekä ohjaajatiimin taitoihin ja tietoihin. Leirillä liikutaan, pelataan, askarrellaan ja leikitään. Leirillä voi järjestää esimerkiksi luontoretken, paistaa makkaraa ja kalastaa. Välillä kokoonnutaan yhteen rentoutumaan ja lukemaan satuja tai annetaan tilaa vapaalle leikille.

Ohjaaja on lämmin, kuunteleva ja turvallinen aikuinen, joka osaa asettaa lapsille rajat. Kaikki lapset huomioidaan tasavertaisesti. Häiriköintiin ja kiusaamiseen puututaan heti. Omatoimisuudesta ja heittäytymiskyvystä on toiminnassa hyötyä. Jokaisella lastenleirillä on ohjaajien lisäksi kokenut ja alalle kouluttautunut palkattu työntekijä, joka on leirillä vapaaehtoisten tukena. Vapaaehtoinen pääsee osallistumaan ilmaisiin Parasta Lapsille -järjestön koulutuksiin, saa täysihoidon leireillä sekä halutessaan todistuksen toimintaan osallistumisesta. Maksamme leireistä ja koulutuksista aiheutuneet mahdolliset matkakustannukset. Ohjauskielenä on suomi.

Ohjaaja esittää rikosrekisteriotteen lasten kanssa toimimisesta ennen leirille/leireille osallistumista.

Aikaa ilolle -lasten viikonloppu- ja Näe hyvä mussa -lasten viikonloppuleirit keväällä 2022 Kanta-Hämeessä:

 • Aikaa ilolle – lasten viikonloppuryhmä, Hauhon lomakeskus: 1.-13.2, 11.-13.3, 8.-10.4, 20.-22.5
 • Näe hyvä mussa – lasten viikonloppuryhmä/ Riihimäen lapset, Hauhon lomakeskus: 21.-23.1, 11.-13.2, 11.-13.3, 8.-10.4, 20.-22.5

Ilmainen leiribussikuljetus. Muut mahdolliset matkakulut korvataan.

Ilmoittautuminen on käynnissä, jos kiinnostuit, ota yhteyttä tai lue lisää!

https://www.parastalapsille.fi/tule-vapaaehtoiseksi

Lisätiedot: info@parastalapsille.fi , 050 407 8784

Ilmoita kiinnostuksesi: https://link.webropolsurveys.com/S/4679469F910ADC22 ja otamme sinuun yhteyttä!

Osoitteet

Toiminta-alue

Alue
Kanta-Häme

Kunta
Hämeenlinna, Riihimäki, Valkeakoski, Pälkäne, Lempäälä, Hyvinkää, Lahti, Mäntsälä, Padasjoki, Urjala, Loimaa, Somero, Akaa, Karkkila, Kuhmoinen

Yhteystiedot

Parasta Lapsille ry
info@parastalapsille.fi
050 407 8784
Parasta Lapsille ry, Kanta-Häme

Parasta Lapsille ry

Ilmoittautumislinkki

Tehtävän suorittamisajankohta

 • Sovittavissa
 • Viikonloppuisin

Asiasanat

Kanta-Häme, Lasten leirit, leiri, Parasta Lapsille ry, vapaaehtoistyö, vapaaehtoistyö lapset

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Tehtävä soveltuu

Miehille, Naisille, Nuorille

Muut toiveet ja edellytykset vapaaehtoiselle tehtävässä toimimiseen

Ennen leirille osallistumista vapaaehtoinen toimittaa rikosrekisteriotteen ja osallistuu Aikaa ilolle-toimintaa varten ohjaajien peruskoulutukseen elokuussa sekä Näe hyvä mussa -toimintaa varten lisäksi Näe hyvä mussa -ohjaajien koulutukseen 6.-8.8. Ohjaajat osallistuvat lisäksi ohjaajatiimin ja palkattujen työntekijöiden kanssa leirien suunnitteluun.

Millaisia taitoja ja edellytyksiä vapaaehtoiselta vaaditaan

Keinussa ohjaajan kanssa Leirikeskus Koivuhaassa Haukiputaalla

Kykyä ohjata lapsia (yksilöä, pienryhmää tai ryhmää). Luotettavuutta ja vastuuntuntoisuutta. Rehellisyyttä ja turvallisuutta. Heittäytymis- ja toimeentarttumiskyvystä sekä innostuksesta lasten parissa toimimiseen on hyötyä työssä.

Tehtävään perehdytys

 • Haastattelu
 • Koulutus/koulutukset

Mitä vapaaehtoinen saa

 • Todistus
 • Uudet taidot
 • Uudet tuttavat
 • Verkostoituminen
 • Uusi koulutus

Vapaaehtoisen tuki


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.