Kanta-Hämeen Järjestöstrategian laadinta 2019-2020

Järjestöneuvottelukunta päätti 16.9.2019 kokouksessaan aloittaa järjestöstrategian laadinnan. Tämä työ aloitetaan nyt syksyllä seutu- ja yhdistysverkostojen SWOT-analyyseillä oman yhdistysalan tai oman alueen yhdistystoiminnasta. Alla olevissa liitteissä lisätietoja SWOT-analyysistä.

Tavoitteena on kirjata yhteinen visio ja tavoitteet tuleville vuosille. Järjestöstrategian avulla valmistaudutaan tuleviin uudistuksiin ja toimintaympäristön muutoksiin.

Tähän työhön pääsee mukaan mm. seudullisten ja muiden järjestöneuvottelukuntaan liittyvien verkostojen kautta. Järjestöneuvottelukunnan kokoonpano ja sihteerin sekä puheenjohtajan yhteystiedot löytyvät täältä. Seudullisten verkostojen osalta voit olla yhteydessä järjestökoordinaattoreihin, joiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Yhdessä tehdystä SWOT-analyysistä nousi tulevan strategian työnimeksi: Vahvempaa yhteistyötä.

Seuraavana askeleena oli suunnitelman mukaan seuduttaiset strategiapajat, mutta ne jouduttiin perumaan valtakunnallisen epidemiatilanteen vuoksi. Työpajojen sisältö on muokattu kyselyn muotoon ja kyselyllä kootaan vastaavia näkemyksiä, mitä työpajoissa olisi tehty.

Kysely on vastattavissa 24.5. asti osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/D38C68AFE08345B5 

Lisäksi kyselyllä kartoitetaan alueen yhdistysten valmiuksia poikkeustilanteessa toimimiseen ja tuen tarpeisiin. Näitä vastauksia hyödynnetään myös strategian laadinnassa.

Järjestöneuvottelukunnan kokous huhtikuussa 2020 peruttiin myös ja järjestöneuvottelukunta käsiteelee strategiaa syyskuun kokouksessaan 7.9.2020

Järjestöstrategia on tarkoitus saada valmiiksi ja julkaista syksyllä 2020.

Tervetuloa mukaan strategiatyöhön!

 

Strategiatyöhön ja swot-analyysiin liittyvät tiedostot:

Kanta-Hämeen yhdistystoiminnan SWOT-analyysi 2019

SWOT-analyysipohja

 


Muokattu viimeksi: 28.04.2020