Tulevaisuuden sotekeskus -ohjelma ja järjestöyhteistyö

 

Tälle sivulle kootaan linkkejä ja tietoa, miten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma etenee ja miten järjestötoiminta ja järjestöyhteistyö pyritään saamaan mukaan Kanta-Hämeen hankkeeseen.

Sote-uudistuksen osalta kannattaa ottaa seurantaan www.soteuudistus.fi, jonne STM ja THL päivittävät ajankohtaista tietoa ja uutisia soteuudistukseen ja sen etenemiseen liittyen. Tässä muutamia ajankohtaisia linkkejä:

  • Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman toimeenpanon tuella on sähköpostilista, jolle voi liittyä tästä linkistä
  • STM:n ja THL:n verkkolähetykset alueille, menneiden tallenteet ja tulevat lähetykset löytyvät täältä

Kanta-Hämeessä järjestetyt tilaisuudet

Hämeen Setlementin järjestöyhteistyö ja Hämeen liitto järjestivät ke 5.2.2020 Hyvinvointi ja sote Kanta-Hämeessä -keskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa keskusteltiin vuonna 2019 tehdyn maakunnallisen sotekuntayhtymäselvityksen pohjalta ja keskustelua hyödynnetään Kanta-Hämeen Tulevaisuuden sotekeskus -hankkeen suunnittelussa. Tämän sivun lopusta löytyy illan materiaali ja muistiinpanot.

Jatkotilaisuus järjestettiin 24.3.2020 etänä. Tuossa tilaisuudessa käytiin läpi Kanta-Hämeen Tulevaisuuden sotekeskus -hankehakemuksen sisältöjä ja hankkeeseen ajateltua järjestöyhteistyötä. Maakunnalliset valtionavustushakemukset on jätetty 30.4.2020 mennessä. Päätöksiä odotetaan 30.6.2020 mennessä.

Lisäksi valmisteilla olevassa Kanta-Hämeen järjestöstrategiassa käsitellään maakunnallista yhteistyötä. Tietoa järjestöstrategiaprosessista ja käynnissä olevasta työskentelystä saat tältä sivulta.


Valtakunnallinen maakuntien verkostojärjestöjen vaikuttamistyö

Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakunnissa toimivat verkostojärjestöt ovat perustaneet uuden, yhteisen verkostojärjestöjen neuvottelukunnan. Jokaista maakuntaa edustaa neuvottelukunnassa maakunnallinen järjestö, joka kokoaa omassa maakunnassaan sotejärjestöjä. Kanta-Hämettä neuvottelukunnassa edustaa neuvottelukunnan ensimmäisenä toimikautena 1.5.2020-30.4.2021 Hämeen Setlementti ry. 

Soste ry ja verkostojärjestöjen neuvottelukunta ovat saaneet rahoituksen Järjestöjen Sote-muutostuki -hankekokonaisuuteen. Maakuntiin haetaan aluekoordinaattoreita, jotka kukin työskentelevät usean maakunnan alueella. Hakuilmoitus löytyy verkostojärjestöjen nettisivuilta. 

 

Soteuudistukseen liittyviä tiedostojaMuokattu viimeksi: 11.12.2020