Tulevaisuuden sotekeskus -ohjelma ja järjestöyhteistyö

 

Tälle sivulle kootaan linkkejä ja tietoa, miten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma etenee ja miten järjestötoiminta ja järjestöyhteistyö pyritään saamaan mukaan Kanta-Hämeen hankkeeseen.

Sote-uudistuksen osalta kannattaa ottaa seurantaan www.soteuudistus.fi, jonne STM ja THL päivittävät ajankohtaista tietoa ja uutisia soteuudistukseen ja sen etenemiseen liittyen. Tässä muutamia ajankohtaisia linkkejä:

 • Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman toimeenpanon tuella on sähköpostilista, jolle voi liittyä tästä linkistä
 • STM:n ja THL:n verkkolähetykset alueille, menneiden tallenteet ja tulevat lähetykset löytyvät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tukee maakuntien sote-uudistuksen toimeenpanoa ja jokaisella erityisvastuualueella on oma aluekoordinaattori. Meidän alueen eli Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aluekoordinaattori on Leena-Kaisa Nikkarinen. THL:n sivuilla lisätietoja ja yhteystiedot.

Kanta-Hämeen sote-hankkeet

Hämeen liitto koordinoi Kanta-Hämeessä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta sekä sote-rakenneuudistus -hanketta. Näitä hankkeita toteutetaan Kanta-Hämeessä yhtenä kokonaisuutena.

Maakunnalliset sote-hankkeisiin liittyvien ohjaus- ja työryhmien järjestöedustajat:

 • Kanta-Hämeen valtionapuhankkeiden ohjausryhmä:
  – Sara Löyttyjärvi, Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunta, sara.loyttyjarvi(at)hameensetlementti.fi
  – vara Ossi Lapisto, Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunta
  – valinnat on tehty Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunnassa
 • Maakunnallinen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmä
  – Sanna Paananen, Forssan Seudun Muisti ry
  – Matleena Aitasalo, Kanta-Hämeen Hengitys ry
  – valinnat on tehty Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunnassa
 • LAPE-johdon maakunnallinen työryhmä
  – Miia Mustalahti, MLL Hämeen piiri ry
  – vara Paula Arbelin, Kanta-Hämeen Perhetyö ry
  – valinnat on tehty lapsien, perheiden ja nuorten kansa toimivien järjestöjen ILO-verkostossa
 • Mielenterveys- ja päihdetyön työryhmä
  – Kirsi Koivu, Kanta-Hämeen kokemustoiminnan ohjausryhmä, KoKoa ry
  – Heli Vaija, Ehyt ry
  – valinnat on tehty Järjestöjen sote-ryhmässä (ks. alla) ja ne on vahvistettu Kanta-Hämeen Järjestöneuvottelukunnan kokouksessa 22.3.2021
 • Sosiaalihuollon kehittämisen työryhmä
  – Jaakkko Vesterberg, NAL Hämeenlinnan seutu ry
  – Kari Aaltonen, Raittiusyhdistys Sarastus III ry
  – valinnat on tehty Järjestöjen sote-ryhmässä (ks. alla) ja ne on  vahvistettu Kanta-Hämeen Järjestöneuvottelukunnan kokouksessa 22.3.2021

Järjestöjen sote-ryhmä

Tammikuussa 2021 perustetun Järjestöjen sote-ryhmän tarkoituksena on tuoda järjestötoiminnan näkökulmia ja tietoa maakunnalliseen kehittämistyöhön, osallistaa järjestöjä laajemmin kehittämistyöhön sekä toimia yllä mainittujen työ- ja ohjausryhmien järjestöedustajien taustatukena ja apuna

Sote-ryhmä toimii järjestöneuvottelukunnan alaryhmänä, mutta sopii keskenään toiminta-, tapaamis- ja viestintätavoista. Ryhmä toimii aktiivisesti kehittämistyössä mukana, seurai valmistelua ja on avoin kaikille uudistuksesta kiinnostuneille järjestöille.

Järjestöjen Sote-muutostuki-kokonaisuuden järjestöasiantuntija koordinoi kehittämisryhmän toimintaa Hämeen Setlementin Järjestöyhteistyön tuella. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

Kiinnostuitko?

 • Ilmoittaudu mukaan ryhmän toimintaan ja sähköpostiryhmään
  Heli Laurikaiselle, heli.laurikainen(at)hameensetlementti.fi tai Niina Salo-Lehtiselle, niina.salo-lehtinen(at)artteli.fi

 

Järjestöjen Sote-muutostuki -kokonaisuus

Soste ry ja verkostojärjestöjen neuvottelukunta (ks. alla tietoja) ovat saaneet vuosille 2021-2022 rahoituksen Järjestöjen Sote-muutostuki -hankekokonaisuuteen. Maakuntiin on haettu kahdeksi vuodeksi aluekoordinaattorit, jotka kukin työskentelevät usean maakunnan alueella.

Kanta-Häme kuuluu yhteiseen alueeseen Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan kanssa. Kumppanuuskeskus Artteli ry toimii alueemme työntekijän työnantajana.

Soste ry:ssä työskentelee Sote-muutostuessa kolme valtakunnallista työntekijää.

 • Sote-muutostuki -kokonaisuuden hankepäällikkö: Anita Hahl-Weckström, anita.hahl-weckstrom(at)soste.fi

Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakunnissa toimivat verkostojärjestöt ovat perustaneet uuden, yhteisen verkostojärjestöjen neuvottelukunnan. Jokaista maakuntaa edustaa neuvottelukunnassa maakunnallinen järjestö, joka kokoaa omassa maakunnassaan sotejärjestöjä. Kanta-Hämettä neuvottelukunnassa edustaa neuvottelukunnan ensimmäisenä toimikautena 1.5.2020-30.4.2021 Hämeen Setlementti ry. Verkostojärjestöjen neuvottelukuntaan ja sen toimintaan voit tutustua verkostojarjestot.fi nettisivuilla

 

Soteuudistukseen liittyviä tiedostojaMuokattu viimeksi: 27.05.2021