Tulevaisuuden sotekeskus -ohjelma ja järjestöyhteistyö

 

Tälle sivulle kootaan linkkejä ja tietoa, miten Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma etenee ja miten järjestötoiminta ja järjestöyhteistyö pyritään saamaan mukaan Kanta-Hämeen hankkeeseen.

Sote-uudistuksen osalta kannattaa ottaa seurantaan www.soteuudistus.fi, jonne STM ja THL päivittävät ajankohtaista tietoa ja uutisia soteuudistukseen ja sen etenemiseen liittyen. Tässä muutamia ajankohtaisia linkkejä:

 • Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman toimeenpanon tuella on sähköpostilista, jolle voi liittyä tästä linkistä
 • STM:n ja THL:n verkkolähetykset alueille, menneiden tallenteet ja tulevat lähetykset löytyvät täältä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tukee maakuntien sote-uudistuksen toimeenpanoa ja jokaisella erityisvastuualueella on oma aluekoordinaattori. Meidän alueen eli Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen aluekoordinaattori on Leena-Kaisa Nikkarinen. THL:n sivuilla lisätietoja ja yhteystiedot.

Kanta-Hämeen sote-hankkeet

Hämeen liitto koordinoi Kanta-Hämeessä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta sekä sote-rakenneuudistus -hanketta. Näitä hankkeita toteutetaan Kanta-Hämeessä yhtenä kokonaisuutena.

Maakunnalliset sote-hankkeisiin liittyvien ohjaus- ja työryhmien järjestöedustajat:

 • Kanta-Hämeen valtionapuhankkeiden ohjausryhmä:
  – Sara Löyttyjärvi, Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunta, sara.loyttyjarvi(at)hameensetlementti.fi
  – vara Ossi Lapisto, Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunta
  – valinnat on tehty Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunnassa
 • LAPE-johdon maakunnallinen työryhmä
  – Miia Mustalahti, MLL Hämeen piiri ry
  – vara Paula Arbelin, Kanta-Hämeen Perhetyö ry
  – valinnat on tehty lapsien, perheiden ja nuorten kansa toimivien järjestöjen ILO-verkostossa
 • Mielenterveys- ja päihdetyön työryhmä
  – Kirsi Koivu, Kanta-Hämeen kokemustoiminnan ohjausryhmä, KoKoa ry
  – Leena Ruuskanen, Kanta-Hämeen mielenterveysyhdsitys ry
  – valinnat on tehty Järjestöjen sote-ryhmässä (ks. alla) ja ne viedään vahvistettavaksi Kanta-Hämeen Järjestöneuvottelukunnan seuraavaan kokoukseen, joka on maaliskuussa
 • Sosiaalihuollon kehittämisen työryhmä
  – Jaakkko Vesterberg, NAL Hämeenlinnan seutu ry
  – Kari Aaltonen, Raittiusyhdistys Sarastus III ry
  – valinnat on tehty Järjestöjen sote-ryhmässä (ks. alla) ja ne viedään vahvistettavaksi Kanta-Hämeen Järjestöneuvottelukunnan seuraavaan kokoukseen, joka on maaliskuussa

Järjestöjen sote-ryhmä

Tammikuussa 2021 perustetun Järjestöjen sote-ryhmän tarkoituksena on tuoda järjestötoiminnan näkökulmia ja tietoa maakunnalliseen kehittämistyöhön, osallistaa järjestöjä laajemmin kehittämistyöhön sekä toimia yllä mainittujen työ- ja ohjausryhmien järjestöedustajien taustatukena ja apuna

Sote-ryhmä toimii järjestöneuvottelukunnan alaryhmänä, mutta sopii tarkemmin toiminta-, tapaamis- ja viestintätavoista. Tavoitteena on kuitenkin, että ryhmä toimisi aktiivisesti kehittämistyössä mukana, seuraisi valmistelua ja olisi avoin kaikille uudistuksesta kiinnostuneille järjestöille.

Hämeen Setlementin Järjestöyhteistyö tukee järjestöedustajia ja kehittämisryhmän toimintaa. Tarkoituksena on linkittää myös Sote-muutostuki- hankkeen aluekoordinaattorin(ks. alla)  työtä ryhmän tueksi. Ryhmä kokoontui 1. kerran 27.1.2021.

Kiinnostuitko?

 • Ilmoittaudu mukaan ryhmän toimintaan ja sähköpostiryhmään Sara Löyttyjärvelle, sara.loyttyjarvi(at)hameensetlementti.fi

 

Järjestöjen Sote-muutostuki -kokonaisuus

Soste ry ja verkostojärjestöjen neuvottelukunta (ks. alla tietoja) ovat saaneet vuosille 2021-2022 rahoituksen Järjestöjen Sote-muutostuki -hankekokonaisuuteen. Maakuntiin on haettu kahdeksi vuodeksi aluekoordinaattorit, jotka kukin työskentelevät usean maakunnan alueella.

Kanta-Häme kuuluu yhteiseen alueeseen Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan kanssa. Kumppanuuskeskus Artteli ry toimii alueemme työntekijän työnantajana.

Soste ry:ssä työskentelee Sote-muutostuessa kolme valtakunnallista työntekijää.

 • Sote-muutostuki -kokonaisuuden hankepäällikkö: Anita Hahl-Weckström, anita.hahl-weckstrom(at)soste.fi

Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakunnissa toimivat verkostojärjestöt ovat perustaneet uuden, yhteisen verkostojärjestöjen neuvottelukunnan. Jokaista maakuntaa edustaa neuvottelukunnassa maakunnallinen järjestö, joka kokoaa omassa maakunnassaan sotejärjestöjä. Kanta-Hämettä neuvottelukunnassa edustaa neuvottelukunnan ensimmäisenä toimikautena 1.5.2020-30.4.2021 Hämeen Setlementti ry. Verkostojärjestöjen neuvottelukuntaan ja sen toimintaan voit tutustua verkostojarjestot.fi nettisivuilla

 

Soteuudistukseen liittyviä tiedostojaMuokattu viimeksi: 23.02.2021